Potom, ako som urobila toto, môj vianočný kaktus začal krásne kvitnúť. Podelím sa s tajomstvom

 

Je ťažké uveriť, že existuje kaktus bez tŕnia, ktorý nenávidí slnko a miluje vodu. Ako ste už mohli uhádnuť, je to vianočný kaktus. Jeho názov nie je v žiadnom prípade spojený s ruskou históriou, ale iba s tým, že kvitne na vrchole tropického leta, a to od konca novembra do januára.

Nič zdobí dom tak, ako krásna rastlina. Ale veľmi často tento kaktus neposkytuje požadované kvitnutie, aj keď je neuveriteľne krásne. A to všetko preto, lebo má svoje špecifické vlastnosti, ktoré je potrebné vziať do úvahy pri starostlivosti. O tom, ako zmeniť túto starostlivosť na súčasnú domácu, radi vám o tom povie redakcia „chillin.sk”.

  

Domáci vianočný kaktus

Mnohí robia chybu, keď sa začínajú starať o vianočný kaktus ako obyčajný kaktus. Nesmie byť ponechaný bez starostlivosti a na dlhú dobu nesmie byť bez vody alebo vkladať do miestnosti s veľmi suchým vzduchom. A s dobrou starostlivosťou vás poteší nádhernou kyticou na Nový rok na celých 15 až 20 rokov! Ale musíte dodržiavať jednoduché pravidlá.

Pravidlá starostlivosti o vianočný kaktus

  1. Pamätajte si, že pre vianočný kaktus je nepríjemná južná a západná strana, pretože silné osvetlenie môže spôsobiť smrť konečných segmentov výhonov rastliny. Teplota vzduchu v miestnosti s kvetinou by mala byť aspoň 15 stupňov.
  2. V lete je lepšie ho dať na balkón alebo terasu, pretože potrebuje vzduch. A nezabudnite ho každý deň postriekavať vodou.
  3. Vianočný kaktus odkazuje na tie náladové rastliny, ktoré by nemali byť narušené v čase pučania: premiestňovať z miesta na miesto a dokonca otáčať kvetináč s rastlinou. To je veľmi dôležité.
  4. S príchodom jari, vianočný kaktus potrebuje mesačné komplexné hnojivo pre kvety. Nezabudnite, že musíte použiť polovicu dávky, ktorá je uvedená v pokynoch. V lete začína intenzívny rast stoniek, takže musíte kŕmiť kvetinu 2 krát za mesiac. Od septembra zastavte kŕmenie.
  5. Nadbytočná časť výhonku neodrezávajte, ale ručne vyťahujte, čím rastlina získa krásny tvar. Takto vytvorené rastliny majú príťažlivý vzhľad a kvitnú hojnejšie.
  6. Presádzanie kaktusu je najlepšie vo februári, kedy konečne prestane kvitnúť. Dôležitý moment: mladé rastliny presádzajte každý rok, a dospelé každých 5 rokov. Kvetináče vyberajte široké a nízke

Odvodňovacia vrstva by mala byť asi do tretiny kvetináča. Môžete si ju kúpiť v obchode, ale vyrobiť doma:  zmiešajte po jednej časti mačinovej pôdy s pieskom a dve časti listovej zeminy, ako dezinfekciu použite drvené uhlie. A pre dobrú vodnú priepustnosť pridajte keramzit.

  1. Od začiatku decembra musí byť kvetina prenesená do dobre osvetlenej miestnosti, ale nie pod priamym vyžarovaním svetla a hojne poliata. Tak sa prebudí a kvitne bujne.

Rada redakcie

Keď vianočný kaktus odkvitne, postupne zmiernite zalievanie, umiestnite ho na chladné miesto, kde rastlina zostane až do konca marca, vtedy odpočíva. Na konci marca rastline začína vegetatívne obdobie, a tak preneste kvetinu na svoje obvyklé miesto a postupujte podľa našich rád.

Povedzte nám v komentároch, o tom, ak máte nejaké tajné techniky, ktoré zabezpečia rýchle kvitnutie izbových rastlín. A nezabudnite zdieľať s vašimi priateľmi na sociálnych sieťach užitočné informácie!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Potom, ako som urobila toto, môj vianočný kaktus začal krásne kvitnúť. Podelím sa s tajomstvom”