Šalát „milovaný manžel“ keď ho urobím, nikdy neostane na stole a okamžite sa zje

Do tohto šalátu sa zamilujete na prvý pohľad. Údené kuracie prsia, šťavnaté paradajky a voňavé huby – chuť do jedla sa vo vás prebudí okamžite!

Potrebujete

  • 300 g údených kuracích pŕs alebo údená šunka
  • 300 g šampiňónov
  • 4 vajcia
  • 100 g cibule
  • 2 ks taveného syra
  • 120 g paradajok
  • 100 g majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

  1. Šampiňóny si nakrájajte na tenšie plátky. Položte ich na panvicu, kde ich na 10 minút osmažíte bez pridania oleja či iného tuku. Huby zo začiatku pustia šťavu no po uplynutí 10 minút sa úplne vyparí.

  1. Následne ich osoľte okoreňte a prilejte trochu rastlinného oleja.
  2. Najemno nakrájanú cibuľu pridajte k šampiňónom, premiešajte a nechajte 10 minút restovať. Potom si hubovú zmes preložte na tanier a počkajte, kým vychladne.

  1. Medzitým si kuracie prsia narežte na kocky, vajíčka uvarte natvrdo, nechajte ich vychladnúť a vložte do krájača na vajcia.

  1. Tavený syr vyberte z chladničky a nastrúhajte ho na strúhadle.

  1. V miske si zmiešajte nastrúhaný syr a vajíčka. Pridajte majonézu, pretlačený cesnak a dobre premiešajte.
  2. Šalát vrstvite nasledovne: huby, polovica vaječno-syrovej zmesi, kuracie prsia a druha polovica vaječno-syrovej zmesi. Takto pripravený šalát vložte do chladničky na 1 hodinu.

  1. Na koniec si paradajky nakrájajte na menšie kúsky a poukladajte ich na vychladený šalát podľa vlastných predstáv. Dobrú chuť!

украшаем помидорами

Aby bol šalát o niečo zdravší, pokúste sa namiesto kupovanej majonézy použiť domácu. Prírodná, bez škodlivých prísad a konzervačných látok dodá šalátu tú pravú lahodnú chuť.

 

 

foto:takprosto.cc

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Šalát „milovaný manžel“ keď ho urobím, nikdy neostane na stole a okamžite sa zje”