Staré prázdne sklenené fľaše nikdy nevyhadzujem. Robím s nimi jednoduchú vec, ktorú obdivuje celá ulica

Jedného dňa som počas služobnej cesty v Prahe navštívila moju kamarátku Martinu, ktorá ma k sebe pozvala na večeru. Keď som vstúpila do ich domu, nevedela som sa vynadívať na tú krásu. Všetko vyzeralo jednoducho, no zároveň to bolo štýlové a geniálne skombinované. Najviac ma ohromili svetielka vychádzajúce zo sklenených fliaš, ktoré skvelo dopĺňali celú atmosféru.

Keď som sa Martiny spýtala, kde ich kúpila, prekvapila ma, pretože odpoveď znela, že ich vyrobil jej manžel. Tento nápad ma natoľko inšpiroval, že som sa rozhodla urobiť niečo podobné aj do môjho bytu.

Určite už mnohí z vás našli doma nepotrebné sklenené fľaše. Je vám ľúto vyhodiť ich a vyrobiť z nich niečo je na prvý pohľad nie najľahšia záležitosť. Garantujeme však, že nič nie je také náročné a sme si ití, že to zvládne každý. Stanú sa príjemným doplnkom, ktorý ožiari akúkoľvek miestnosť. Pripravili sme pre vás 9 spôsobov, ako to docieliť…

  1. Fľaša na polievanie

Vložte si do kvetináča podobný terakotový držiak, do ktorého vložíte fľašu a je to! Vaše rastliny sa budú polievať samé.

поделки из стеклянных бутылок для сада

  1. Knižný regál

Návod, ako si vytvoriť originálny regál potrebný do každodenného života! Potrebujete k tomu pevné dosky a tucet sklenených fliaš. Nebojte sa, tieto fľaše sú neuveriteľne odolné, čo znamená, že vydržia aj váhu drevenej konštrukcie.

поделки из стеклянных бутылок для дачи

  1. Štýlová váza

V jednoduchosti je krása a takáto váza určite nič nepokazí.

поделки из стеклянных бутылок на новый год

  1. Dekorácia na stôl

Sviečky v interiéry vždy dotvárajú celkovú atmosféru romantiky a pohody. Čo poviete na tento nápad?

поделки из стеклянных бутылок вазы

  1. Lampa

Zaujímavá voľba pre blížiace sa vianočné sviatky. Vytvorte si do fľaše dieru zo zadnej strany a dovnútra vložte svetielka. Predtým si ešte fľašu ozdobte podľa vlastného uváženia a je to!

поделки из стеклянных бутылок мастер класс

  1. Hudba vetra

Táto fľaša z vína alebo šampanského je pripravená prehrať do vašich uší hudbu letného vánku.

поделки из стеклянных бутылок дома

  1. Kŕmenie pre vtáčiky

Naplňte fľašu zrnom alebo vtáčím zobom, pretočte ju a pripevnite k drevenej konštrukcii. Potom pod fľašu umiestnite tanierik alebo misku a môžete sa tešiť na pravidelné návštevy lietajúcich kamarátov.

поделки из стеклянных бутылок

  1. Svietidlá

Či už ste si vybrali lampy v tomto štýle, môžete použiť pivové ale aj vínové fľaše.

поделки из стеклянных бутылок своими руками

  1. Tanier vo fľaši?

Takýto štýlový dizajnérsky kúsok vám vyrobia odborníci na to vzatí. Ak máte niekoho známeho, kto by sa na to podujal, vaše fľaše sa premenia na originálnu sadu tanierov.

поделки из стеклянных бутылок в саду

A ešte pár nápadov navyše…

поделки из больших стеклянных бутылок

поделки из стеклянных бутылок и ниток

поделки из старых стеклянных бутылок

 

zdroj:chillin.sk

Chod hore