Tento trik urobí aj z toho najtvrdšieho mäsa mäkučké za pol hodiny. Aj tvrdé mäso bude jemné ako kuracie

 

Stáva sa, že sa na trhu alebo v supermarkete pozriete na hovädzie – krása. Ale po varení sa podobá skôr na koženú podrážku. Alebo na šťavnatý filet nezostáva veľa peňazí a musíte uskromniť svoje predátorské chúťky, tak si kúpite inú časť. Masajovia dávajú kúsok hovädziny na niekoľko minút do mraveniska… Ale existuje aj jednoduchšia a príjemnejšia cesta.

Dnes vám redakcia „chillin.sk“ povie ako pomocou jednej prírodnej ingrediencie bude konské mäso i divina mäkučká. Rýchlejší a jednoduchší spôsob už nenájdete.

ako urobiť mäso mäkké

Ako pripraviť mäkké mäso

Najlepší a ultrarýchly spôsob, aby mäso bolo mäkšie – vložte ho na 30 minút alebo hodinu do rozmixovaného kiwi. Odporúčame vám pridať korenie a koreniny, aby ste šetrili čas a neskôr sa tým nezaoberali. Začíname!

Ingrediencie

1 – 2 kiwi

1 – 1,5 kg mäsa

Soľ

Korenie a iné koreniny podľa želania

Rozmarín

Cibuľu alebo cesnak podľa želania

ako urobiť mäso mäkké

Príprava

  1. Mäso umyte a vysušte. Kiwi rozmixujte v mixéri, alebo nastrúhajte na strúhadle. ako urobiť mäso mäkké
  2. Do kaše s kiwi pridajte koreniny.
  3. Vložte mäso do tejto marinády na 30 minút. Ak je mäso veľmi tvrdé, nechajte ho tam na 1 – 2 hodiny. Ale nie na dlhšie ako 2 hodiny, inak získate paštétu. ako urobiť mäso mäkké  
  4. Po uplynutí času pripravte mäso bežným spôsobom. Táto marináda je skvelá aj pre šašlíky.

Rada redakcie

Táto zmäkčovacia metóda urýchľuje proces varenia mäsa. Po 40 – 50 minútach bolo mäso mäkké a šťavnaté, zatiaľ čo bežný guláš sa varil 2 – 2,5 hodiny. Taktiež dávajte pozor na varenie mäsa, aby ste mu neuškodili dlhým varením. Môžete si pripraviť akúkoľvek marinádu s pridaním kiwi: pridajte rôzne bylinky, víno, iné ovocie, neobvyklé koreniny… Alebo najskôr zmäkčite mäso v ovocnej kaši a potom si pripravte marinádu.

ako urobiť mäso mäkké  

Ak raz vyskúšate túto marinádu, už inú nebudete chcieť. Zdieľajte tento užitočný trik so svojimi priateľkami na sociálnych sieťach!

Chod hore