Chlieb bez miesenia, ktorý máte hotový HNEĎ. Starý recept mojej babký je tak ÚŽASNÝ, že ho chceli odkúpiť…

Ak ste sa ešte neodhodlali k rozhodnutiu upiecť si svoj vlastný chlebík, pretože ste sa báli výsledku, nasledujúci recept je práve pre vás. Vďaka nemu budete môcť potešiť vašu rodinu čerstvým a voňavým chlebom bez toho, aby ste museli tráviť v kuchyni hodiny.

Výsledný chlieb bude vláčny, s veľkými pórmi a tenkou, chrumkavou kôrkou. Osloví aj fanúšikov ciabatty – taliansky biely chlieb. Čerstvý kvások je možné nahradiť sušeným, na takéto množstvo múky vám postačí 4 g (približne 3/4 PL).

Хлеб без замеса

Ingrediencie

  • 530 g hladkej múky
  • 10 g droždia
  • 420 ml vody
  • 1 ČL soli

Postup

  1. Droždie si rozpustite v teplej vode (37-39 stupňov). Múku si preosejte do hlbokej misky, pridajte soľ a rozpustené droždie. Zamieste si cesto, misku zakryte utierkou s malým otvorom na vzduch a nechajte odpočívať 2 hodiny pri izbovej teplote.
  2. Po uplynutí času by sa malo cesto zväčšiť o dvojnásobok pôvodnej veľkosti a na povrchu sa vyskytne množstvo bublín. Bez toho, aby ste ho miesili, ho prikryte fóliou alebo uzáverom s dierkami a vložte do chladničky na noc.
  3. Ráno vám vznikne to správne množstvo cesta. Aby sa menej lepilo, posypte si ruky múkou. Vyváľajte ho v múke, vytvarujte z neho bochník (okraje cesta zahnite dole a dovnútra).
  4. Cesto položte na plech vystlatým papierom na pečenie, posypaný múkou a nechajte ho ešte odstáť ďalších 40-60 minút. Nie je potrebné, aby ste ho prikrývali. Medzitým si rúru rozohrejte na 235 stupňov.
  5. Urobte si na ceste 3 nárezy a vložte plech na strednú priečku do rúry. Na nižšiu priečku položte hrniec naplnený 1,5 l teplej vody. Chlieb nechajte piecť 45 minút, potom ho vyberte a dajte vychladnúť na rošte.

домашний хлеб без замеса

Cesto na domáci chlieb môžete pokojne skladovať v chladničke po dobu 2 týždňov. Tým pádom si na raňajky pripravíte vždy čerstvý bochník – nezabudnite ale cesto prikryť utierkou, aby nestratilo na kvalite.

Podeľte sa o tento skvelý recept aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Chlieb bez miesenia, ktorý máte hotový HNEĎ. Starý recept mojej babký je tak ÚŽASNÝ, že ho chceli odkúpiť…”