Ak často využívate v sladkej alebo slanej kuchyni lístkové cesto, iste viete, že kupovať ho v zmrazenom polotovaru nie je úplne ideálne. Určite Vás už niekedy napadlo, či je možné si ho vyrobiť doma.
Možné to je a poslúži Vám k tomu práve dnešný recept. Stačí pár základných surovín a chvíľa trpezlivosti a môžete pre svoje pokrmy použiť výborné domáce lístkové cesto. Vyskúšajte ešte dnes!
zloženie
250 ml horúcej vody
3 lyžice masti
2 lyžice octu
500 g preosiatej hladkej múky
4 vajcia
soľ
Príprava
Nalejte tuk, ocot a soľ do horúcej vody, pridajte múku a vajce, dobre zamiešajte a na hodinu zakryte. Potom cesto vyvaľkajte a rozdeľte na 3-4 kusy, ktoré naskladajte na seba. Potom už môžete cesto požiť klasickým spôsobom a vychutnať si lahodné domáce pokrmy s ním.