Odhliadnuc od toho, že kuracie srdcia sa považujú za dorby, kuchári ich často používajú ako delikatesnú ingredienciu v mnohých pokrmov. Nie je sa čomu čudovať, pretože sa dajú perfektne skombinovať s rôznymi produktami našej kuchyne.
Okrem úžasnej chuti, sú kuracie srdcia známe množstvom vitamínov a živín – draslík, fosfor, železo, horčík, meď, vitamíny B, A a PP.
Na to, aby ich konzumácia mala pre telo maximálny úžitok, je potrebné s nimi zaobchádzať s osobitou opatrnosťou – dobré mäso by nemalo ležať viac ako jeden deň na pultoch v obchode.
Po zakúpení čerstvých kuracích sŕdc si môžete bezpečne pripraviť aj nasledujúci recept, v ktorom chuť vynikne ich chuť.
Potrebujete
- 1 kg kuracích sŕdc
- 6 vajec
- 4 čerstvé alebo zavárané uhorky
- 250 g kukurice z konzervy
- 150 g majonézy
- 1 PL soli
- ½ ČL čierneho korenia
- petržlenová vňať alebo kôpor podľa chuti
Postup
- Umyte si srdcia a odstráňte z nich tukovú vrstvu.
- Vložte ich do hrnca s osolenou vodou a nechajte ich povariť 30-40 minút. Nezabudnite pri varení použiť prikrývku.
- Uvarené kuracie srdcia si narežte na menšie kolieska.
- Vajíčka uvarené natvrdo si nakrájajte najemno.
- Narežte si uhorky spolu s petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
- V hlbokej miske si dôkladne zmiešajte všetky pripravené ingrediencie.
Detailnejšiu prípravu si môžete pozrieť na nasledujúcom videu…
Tento recept je vhodný nielen na sviatky či oslavy, ale aj ako riešenie na rýchlu večeru. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc