Fotka modelky plnších tvarov v plavkách sa stala hitom na internete. Dôvod je ale veľmi jednoduchý…

V dnešnom svete nie je nahota nič nezvyčajné a veľmi často sa ľudia takto predvádzajú za cieľom pritiahnuť na seba väčšiu pozornosť. Nasledujúci príbeh je ale o niečom inom. 23-ročná Hunter McGrady vždy snívala o tom, že sa stane súčasťou módneho sveta. Jeden z dôvodov bol aj ten, že jej matka, babička a teta boli tiež úspešné modelky.

Už keď mala 16, snažila sa preniknúť do tejto oblasti, no pri výške 181 cm bolo pre ňu ťažké udržať si hmotnosť 53 kg. A to aj kvôli tomu, že mala prirodzene širšie boky a nie úplne najštíhlejšiu postavu.

Čo sa toho týka, problémy pociťovala aj na strednej škole, kde sa jej spolužiaci zabávali na jej postave: „Bola som šikanovaná…Myslím, že sme všetci krásni bez ohľadu na to, akí sme veľkí. Vždy mi hovorili, že som tučná a nikdy sa nestanem modelkou.“

Pred 4 rokmi dozadu prišiel do sveta módy nový trend – modelky v štýle plus-size. Práve to jej otvorilo dvere dokorán. Nedávno vyjadrila svoje pohoršenie nad predponou plus- : „Dávam prednosť pomenovaniu „modelka s krivkami“.

Názov „plus-size“ sa zmenil na akúsi hanlivú stigmu. Som proti takémuto škatuľkovaniu. Som modelka a nevidím žiaden dôvod na to, aby som bola klasifikovaná podľa veľkosti. Ide o istú formu diskriminácie. Robím to isté, dostanem tie isté peniaze, správajú sa k nám rovnako, tak prečo by ma mali volať inak?“ – podelila sa Hunter.

Teraz, keď už na vlastnej koži vie, ako to chodí vo svete modelingu, využíva svoju pozíciu na to, aby ženám prízvukovala, že by mali prijať svoje telo a ľúbiť sa tak aké sú. Modelka tvrdí, že plnšie ženy by mali žiariť presne tak, ako tie chudšie.

Vydanie Sports Illustrated podporuje myšlienku rovnosti modeliek všetkých veľkostí. Na svojich obálkach už žiarili mnohé pôvabné krásky a tentoraz sa ich tvárou stala Hunter McGrady, kde robila reklamu na plavky.

Počas fotenia odhalila nielen svoje zvodné krivky ale aj fakt, že plavky ktoré mala na sebe, boli v skutočnosti len namaľované. Mladá žena chcela ukázať, že krása nie je len o tvaroch a veľkostiach oblečenia. Krása nemá žiadne obmedzenia. Fotenie je zamerané na zbavenie žien komplexov spojenými s ich postavou.

„Bolo to neskutočné…Nikdy som sa necítila sebavedomejšie a sexy ako počas tohto fotenia,“ povedala Hunter.

McGrady chce, aby sa ženy prestali báť vlastných kriviek, ktoré ch robia jedinečnými – či už je to celulitída, strie alebo akné. Všetky ženy, dokonca aj najznámejšie modelky, sa zaoberajú svojimi „nedostatkami“, hoci v nablýskaných časopisoch vyzerajú bezchybne.

Samozrejme, niekedy to trvá, kým sa naučíte milovať svoje telo a nevnímať ho ako jeden nedostatok. Hunter McGrady je príkladom toho, že najkrajšia vlastnosť ženy je jej vlastné sebavedomie, s ktorým keď bude chcieť, dobyje aj celý svet!

foto:videoboom.cc

Chod hore