Existujú potraviny, z ktorých aj najobyčajnejšie jedlo bude chutiť ako kulinárske veľdielo. Jedným z týchto výrobkov je bravčové mäso. Stačí, ak ho naplníte pomarančom alebo slivkami a chutné mäso bude ešte šťavnatejšie a lahodnejšie ako kedykoľvek predtým. Zemiaky, cestoviny a huby v kombinácii so sladko-kyslou omáčkou urobia z mäsa hviezdu (nielen) nedeľňajšieho obedu.
Aj napriek tomu, že rolky z bravčového mäsa plneného uhorkou a syrom sú o niečo skromnejším variantom ako vyššie uvedené možnosti, na ich chuti to nič neuberá. Navyše, každý sa poteší, keď pripraví skvelé jedlo bez toho, aby musel v kuchyni stráviť celé doobedie. Ak hľadáte všetky tieto atribúty receptu, s radosťou vám jeden taký ponúkame!
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa
- 100-130 g tvrdého syra
- 2-3 ks kyslých uhoriek
- 2 PL citrónovej šťavy
- Čierne mleté korenie
- Soľ
Postup
- Mäso si umyte, osušte a nakrájajte na tenšie plátky.
- Následne si na kúsky mäsa dajte potravinovú fóliu a naklepte ich.
- Okoreňte ho a polejte citrónovou šťavou. Vložte ho do nádoby a nechajte marinovať cca 30 minút.
- Každú uhorku si nakrájajte na 4 kúsky a syr narežte na menšie prúžky.
- Teraz si mäso osoľte a opäť okoreňte.
- Vezmite si kus mäsa, rozložte si ho na pracovnej doske a vložte do neho 1 kúsok uhorky a 1 kúsok syra.
- Zrolujte a vytvorte si závitok. Spevnite ho nitkami alebo špáradlom.
- Rozohrejte si olej na panvici a všetky závitky osmažte z oboch strán.
- Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Osmažené mäsové závitky premiestnite do pekáča a vložte do rúry na ďalších 12 minút.
Hor sa do prípravy!
zdroj:sovkusom.ru