Surová cibuľa je zdrojom mladosti a najsilnejším regenerátorom buniek! Najlepšie sa mi osvedčil bod číslo 3

„Cibuľa je tu pre nás, aby nám pomohla prekonať všetky choroby.“ Vďaka vysokému obsahu esenciálnych olejov je cibuľa schopná robiť zázraky. Použitím cibuľovej šťavy dokážete nielen posilniť váš organizmus ale aj omladiť telo. Rozhodli sme sa podeliť sa s vami o overené recepty s použitím cibuľovej šťavy a veríme, že ich čoskoro vyskúšate aj vy! Je dokonca známe, že aj samotný Hippokrates považoval cibuľu za dobrý prostriedok proti obezite…

  1. Cibuľová maska – Vďaka vysokému obsahu zinku je cibuľa schopná omladiť pokožku, obnoviť jej vzhľad a pružnosť. Maska s cibuľou zjemňuje nielen vrásky ale aj pokožku.

 

  1. Nastrúhajte cibuľu na strúhadle a pridajte k nej med. Potrite si tvár rastlinným olejom, najlepšie olivovým a na túto vrstvu aplikujte cibuľovo-medovú kašičku. Po tom, čo prvá vrstva vyschne, naneste na tvár ešte dve takéto vrstvy. Celý proces bude trvať približne 30 minút. Potom si umyte tvár teplou vodou a potrite ju kefírom, ktorý odstráni zápach cibule a upokojí pokožku.

 

  1. Túto cibuľovú masku by ste si mali aplikovať 10x s dvojdňovými prestávkami. Vďaka organickým kyselinám cibuľa pôsobí na kožu ako malý zázrak: rozjasní sa, vyhladí, zbavíte sa nedostatkov ako sú jazvy, pigmentové škvrny či pehy. Maska môže byť použitá nielen na tvár, je ideálna pre akékoľvek problémové oblasti na tele.

Cibuľový elixír na regeneráciu buniek

  1. Cibuľová šťava obsahujúca kyselinu askorbovú, jód, fytoncidy a flavonoidný kvercetín, čo predstavuje unikátne látky, ktoré aktivujú proces omladenia a regenerácie kožných buniek.

 

Odporúčame si pripraviť elixír na perorálne užívanie, ak máte nejaké problémy s pokožkou –  podráždenie alebo chronické                        ochorenie. Elixír taktiež výrazne zlepšuje pleť a je silnou prevenciou proti prechladnutiu.

  1. Očistite si 10 stredne veľkých cibúľ a 1 hlávku cesnaku. Zalejte ich 1 litrom mlieka a varte na miernom ohni po dobu 1 hodiny. Odstráňte z ohňa, preceďte a nechajte vychladnúť. Pridajte 2 PL medu (do vychladnutého mlieka) a uchovávajte v chladničke, v sklenenej nádobe s pevným uzáverom.

 

  1. Každý deň si doprajte 5x 1 PL tohto nápoja, vždy medzi konzumáciou jedla. Nielenže sa vaša pokožka vylieči a omladí, cibuľový elixír podporí váš imunitný systém a posilní celé vaše telo.

 

Vlastnosti cibule vás skutočne prekvapia: jej vôňa pomáha pri bolestiach hlavy – stačí, ak sa niekoľkokrát nadýchnete                                rozkrojenej cibuli a úľava sa čoskoro objaví. Všetko vďaka fytoncidom, ktoré spôsobujú slzenie očí pri jej krájaní.

Chcete aby boli vaše nechty pevné a nelámali sa? Potrite si ich cibuľovou šťavou a po chvíli na nich nakvapkajte citrónovú šťavu – zbavíte sa tak charakteristickej vône tejto zeleniny.

Cibuľová polievka na odbúranie tukov

  1. Cibuľa stimuluje činnosť tráviaceho traktu, stimuluje metabolizmus, odstraňuje nadbytočné tekutiny a toxíny z tela. Veľmi účinná je diéta s cibuľovou polievkou, ktorú by ste mali konzumovať každý deň po dobu jedného týždňa a doplniť stravu len o povolené produkty. Cibuľová polievka vám pomôže rýchlejšie schudnúť, očistiť krv a zlepšiť celkové zdravie.

 

  1. Na cibuľovú polievku potrebujete 6 cibúľ, niekoľko paradajok, 1 hlávku kapusty, 2 papriky, 1 zväzok zelerových stoniek alebo petržlenu. Môžete pridať aj listovú zeleninu, cesnak, cuketu, špargľu a mrkvu. Všetku zeleninu očistite a nakrájajte, zalejte vodou a povarte. Polievku si pokojne dochuťte akýmkoľvek korením a nemusíte sa obávať ani čili papričky.                                                    Polievku konzumujte počas jedného týždňa 3x-4x denne. Počas prvého dňa môžete jesť akékoľvek ovocie okrem banánov. Druhý deň sa odporúča polievku konzumovať s ľubovoľnou zeleninou okrem zemiakov. Tretí deň – prevažne ovocný ale je povolené aj trochu zeleniny. Štvrtý deň – zeleninový, na piaty deň sa odporúča do jedálnička pridať 500 g kuracieho mäsa. Šiesty a siedmy deň – ovocie, zelenina a 500 g kuracieho mäsa.

 

  1. Cibuľová polievka je vhodná nielen na chudnutie, ale aj na prečistenie ciev, zlepšenie trávenia a posilnenie imunity.

Čím je cibuľa užitočná pre ženy? Len 1 cibuľa denne pomáha vyzerať dobre a cítiť sa skvele. Cibuľa totiž vo veľkom množstve obsahuje vitamín A a C. Nedostatok týchto vitamínov môže byť príčinou odumierania kože a hormonálnou nerovnováhou. V cibuli sa tiež nachádza vápnik a draslík, ktoré ľudské telo dokáže jednoducho stráviť.

 

Látky obsiahnuté v tejto zelenine sú neodmysliteľnou zložkou pre naše kosti a obehový systém. Naučte sa skonzumovať 1 cibuľu denne a žiadne vitamíny z lekárne už nebudete potrebovať. Obzvlášť dôležité je, aby ste si ju dopriali počas jesenného a zimného obdobia.

 

foto:takprosto.cc

Chod hore