Silikónové formy potrebujú špeciálne čistenie. Takto sa v nich zbavíte špiny a zaschnutého tuku. 3 osvedčené spôsoby

 

Silikónové formy vstúpili do každodenného života každej žene, čo rada pečie. Nemusíte sa obávať, že sa vám v nich niečo pripečie a zaberú vám doma omnoho menej miesta ako bežné formy.

как отмыть силиконовую форму

Silikón, ktorý sa používa na ich výrobu, zo seba pri vyššej teplote nevylučuje žiadne toxické látky. Aj napriek všetkému sa niekedy môže stať, že sa musia vyčistiť od mastných pokrmov, aby sa im predĺžila životnosť.

как отмыть силиконовую форму

Ako si pomôcť?

  1. Kyselina citrónová

Táto metóda vám pomôže zbaviť sa zamastených škvŕn. Do hlbokého hrnca nalejte 4 litre horúcej vody (nie vriacej) a pridajte sáčok kyseliny citrónovej. Ponorte formu do roztoku po dobu 15-20 minút, potom ju umyte prostriedkom na riad a dôkladne opláchnite.

как отмыть силиконовую форму

  1. Jedlá sóda

V hlbokom hrnci si v 4 litroch vody zmiešajte 3 PL sódy a 3 PL prostriedku na umývanie riadu. Vložte do nej formy a hrniec položte na oheň. Keď voda začne vrieť (5-8 minút), vypnite plameň, nechajte odstáť 20 minút a opláchnite ich v čistej vode.

как отмыть силиконовую форму

  1. Sóda a kyselina citrónová

Zmiešajte 2 PL sódy so šťavou z polovice citróna. Keď zmes začne peniť, aplikujte ju na povrch formy a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Aby bola zmes efektívnejšia, namočte formu do horúcej vody na niekoľko minút.

как отмыть силиконовую форму

Ak sa chcete zbaviť zakorenených vône, napríklad po príprave rybacieho koláča, namočte formu po dobu 30 minút do vody s 2-3 PL octu.

Vyskúšajte tieto spôsoby čistenia a formy s nepochopiteľnou pachuťou alebo vôňou za starou mastnotou budú minulosťou.

 

Chod hore