Bolí vás spodná chrbtica? Pomôžu vám tieto 3 cvičenia! Zaručene pomôžu. Lekár vám ukáže, ako si…

Silné bolesti v oblasti pásu — jav, ktorý je bežný takmer u každého dospelého človeka. Najčastejšie však u ľudí, ktorí vedú sedavý životný štýl. Spodný chrbát sa oslabuje v dôsledku preťaženia a vysokého svalového napätia. A odtiaľ je to k vážnym problémom s chrbticou len na skok… Mnohí tento problém neberú vážne, ale ak nebudete venovať dostatočnú pozornosť zdraviu vašej chrbtice, následky už nebudete môcť vyriešiť sami.

упражнения для поясницы

Nie je preto jednoduchšie vyplniť sériu špeciálne navrhnutých cvičení, ktoré vás bez straty času a energie ochránia pred bolesťou chrbta, pomôžu vám uvoľniť sa a načerpať energiu? Táto magická zostava zlepšuje stav chrbtice a posilňuje svaly chrbta.

упражнения для поясницы дома

«Tak jednoducho!» vám povie, ako sa zbaviť bolesti v páse a to bez analgetík. Na všetko potrebuje len 3 cvičenia…

Cvičenia na chrbát a pás

Tento komplex cvičení nie je len na bolesť v páse, ale aj blahodarne vplýva na pohybový systém a zlepšuje pohyblivosť kĺbov. Cvičte ho ráno alebo večer, ale určite každý deň! Zapojte aj príbuzných. Pred začiatkom cvičení vyvetrajte izbu, zakúrte a potom pokračujte podľa našich pokynov. 

  1. Bočné krútenie
    Ľahnite si na chrbát, ruky rozložte do strán, zohnite nohy v kolenách a pritiahnite ich k hrudi. Hladko, bez náhlych pohybov spúštajte nohy k podlahe napravo, potom naľavo, a pracujte pri tom iba bedrovou časťou chrbtice. V každej pozícii zotrvajte 5 sekúnd a následne hladko pokračujte v cvičení. Zopakujte 10-12 ráz na každú stranu.
    упражнения для поясницы при болях
  2. Naťahovanie šliach
    Nasledujúce cvičenie vás úžasne zbaví bolesti zo stresu, únavy, alebo z traumy či preťaženia spodnej časti chrbtice. Ľahnite si na chrbát, zdvihnite pravú nohu nahor pod uhlom 90 stupňov a s pomocou uteráku sa chyťte za chodidlo.упражнения для больной поясницыHladko, bez náhlych pohybov natiahnite špičku k sebe a pritiahnite celú vystretú nohu k hrudi pokiaľ vám to pôjde. Alebo nemusíte použiť uterák len sa rukami chyťte pod kolenom a pritiahnite nohu. Cvičenie zopakujte na druhú nohu.
    упражнения йоги для больной поясницы
  3. Sfinga
    Cvičenie veľmi dobre posilňuje chrbticu a pásovú oblasť, robí ju pružnejšou, ohybnejšou a uzdravuje celý organizmus! Pri pravidelnom cvičení tohto cviku môžete dokonca zvýšiť rýchlosť reflexov.
    Ľahnite si na brucho zodvihnite vrchnú časť trupu a držte sa na predlaktiach. Tie sú si vzájomne rovnobežné, plecia spustené, chodidlá natiahnuté, pozeráte sa pred seba. Udržte pozíciu niekoľko nádychov. Zopakujte 5-6-krát.
    упражнения йоги для больной поясницы

Tieto cvičenia sú najlepšie ak ich vyplníte po ťažkom pracovnom dni… Pomôžu vám uvoľniť sa, zbaviť sa bolesti a zmierniť napätie. Celá zostava sa skladá len z troch cvičení, ktoré sú veľmi jednoduché a práve vďaka tomu uzdravujúce.

Uložte si tento užitočný článok pre seba a nezabudnite o ňom povedať aj svojim blízkym a kolegom na sociálnych sieťach. Veľa zdravia!

Prečítaj si aj: ZNOVA ŤA NIEKTO URAZIL? TÁTO METÓDA ŤA NAUČÍ, AKO PREKONAŤ KRIVDU

zdroj:chillin.sk zdroj foto: takprosto.cc

Chod hore