Dvom chlapcom hrozí 10 ročné väzenie za umýselné usmrtenie pol milióna včiel. Takú spúšť zanechali

Pre niektorých ľudí sú včely iba strašidelný malý hmyz, ktorý ich otravuje práve vtedy, keď si užívsjú krásny deň vonku. V skutočnosti však opeľujú najmenej 30 % svetových polí a preto sú naozaj užitočné a nenahraditeľné.

V súčasnosti klesá včelia populácia asi o 30 % ročne, a to najmä kvôli pesticídom, invazivným parazitom a zhoršenej kvalite stravy.

Dokážete si predstaviť ako veľmi zostal vystrašený a šokovaný manželský pár, ktorý zistil, že všetky ich včely sú mŕtve. Justin Engelhardt vlastní včelíny v Sioux City. Jedného dňa vstal a zistil, že všetkých 50 včelínov zostalo zničených.

Za tento skutok boli zadržaní dvaja mladí chlapci vo veku 12 a 13 rokov a v prípade ich usvedčenia im hrozí, že vo väzení strávia až 10 rokov.

Justin sa pre Sioux City Journal vyjadril takto: “Rozkopali všetky včelíny a zabili všetky včely. Totálne nás zničili.”

Predbežná škoda dosahuje výšku $60,000 a pretože poisťovne takúto poistnú udalosť nepoisťujú, musia škodu niesť sami.

Mr Engelhardt dodáva: “Vstúpili do kôlne, všetko vybrali a hodili von do snehu. Zničili čo mohli. Nevyzerá, že by niečo ukradli.”

Len čo ľudia o tejto hroznej správe počuli, spojili svoje sily a na podporu Justinovho biznisu založili stránku a bankový účet.  Za tri týždne sa pre nich vyzbieralo asi $30,000. Justin a jeho manželka Tori sú naozaj ohromení.

Na svojom Facebooku zverejnili vyjadrenie, ktoré znie: “Každému ďakujeme za štedré príspevky a podporu. Len vďaka vám dokážeme v našom biznise na jar opäť pokračovať. “

Credit: GoFundMe
Credit: GoFundMe

“Netušili sme, že naša prosba o pomoc identifikovať vandalov zájde tak ďaleko. Ľudia ukázali svoju štedrosť a len s ich pomocou dokážeme prekonať túto situáciu.”

Mladí vandali čelia dlhoročnému väzeniu a pokute až do $10,000.

Zdroj: www.ladbible.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Dvom chlapcom hrozí 10 ročné väzenie za umýselné usmrtenie pol milióna včiel. Takú spúšť zanechali”