Pokrokové a ekologické tepelné čerpadlo voda vzduch

Energie sú v dnešnej dobe čoraz drahšie a drahšie. Prečo sa tak nepozerať po úspornom riešení vykurovania, ktoré pri vás bude stáť po dlhé roky s maximálnou spoľahlivosťou?

Aj na Slovensku sa stávajú tepelné čerpadlá prvou voľbou, ak sa ľudia chcú tešiť z ekologickej výroby tepla a súčasne aj dosiahnuť úsporu nákladov na vykurovanie. Prečo je tomu tak?

Tepelné čerpadlo voda vzduch ušetrí prírodu aj váš rozpočet

Všetko je to postavené na fakte, že pre takéto vykurovanie budete využívať energiu, ktorá sa nachádza všade okolo vás. Tepelné čerpadlo voda vzduch ju získa prakticky v neobmedzenom množstve a úplne zadarmo. Na plnohodnotné vykurovanie budete potrebovať iba nepatrný podiel elektriny, aby ste spojazdnili čerpadlo a pohon. Zabudnite na závislosť od fosílnych palív a pomôžte aj životnému prostrediu či ochrane klímy znížením emisií CO2. 

Vybrať sa môžete cestou nízkoteplotných alebo vysokoteplotných čerpadiel. V prvom prípade nájdu využitie hlavne pri podlahových kúreniach alebo nízkoteplotných radiátoroch. Pri tomto prevedení nepotrebujete vodu zohrievať. To neplatí pri vysokoteplotnom vykurovaní, kde sa teplota výstupnej vody musí dostať nad 55 stupňov Celzia. Ide o ideálne riešenie pri výmene či rekonštrukcii starších kotlov. Báť sa nemusíte ani nárokov na inštalačný priestor alebo zložité pripojenie k existujúcim radiátorom a potrubiu.

Medzi najviac oceňované výhody týchto mechanizmov patrí tichý chod, spoľahlivosť, ale aj úspora. Určite netúžite po tom, aby vás vyrušovali nepríjemné zvuky pri chladení alebo vykurovaní domácnosti. Navyše disponujú vysokou spoľahlivosťou. Vykurovanie a chladenie firiem či domácností sme v takej ekologickej miere ešte nepoznali, to platí aj o jednoduchosti ich využívania. Naplnia očakávania aj tých náročnejších, ide totiž o modernú a nadčasovú technológiu opierajúcu sa o pokrokové postupy pri ich výrobe.

Zdroj: www.mallayslovakia.sk

Zdroj obrázku: Planprophoto / Shutterstock.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Pokrokové a ekologické tepelné čerpadlo voda vzduch”