“Krištáľový” šalát s kuracím mäsom: krásne sviatočné jedlo pre tých, ktorí hľadajú náhradu za Oliviera

Vhodné ako : zákusok             Čas prípravy : 60 min          Náročnosť : jednoduché                 Počet porcií : 6

Viacvrstvové šaláty nie sú žiadnou novinkou na stole. Ak večer pred oslavou hľadáte nový originálny recept, máme pre vás niečo.

Ingrediencie :

  • 350 g kuracích pŕs
  • 5 zemiakov
  • 1-2 cibule
  • slepačí vývar
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 ks čierneho korenia
  • 7 ml octu
  • 5 vajec
  • 2-3 kyslé uhorky
  • 3 PL želatíny
  • soľ
  • 30 ml vody
  • majonéza

Postup

1. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Zalejte roztokom z octu a vody. Uvarte vajíčka a zemiaky.

2. Mäso uvarte v osolenej vode spolu s korením, bobkovým listom a pretlačným cesnakom. Vývar odložte bokom.

3. Vezmite si hlbokú misku, vystlanú potravinárskou fóliou.

4. Zemiaky rozdrvte, vložte ich do misky ako prvú vrstvu. Na zemiaky poukladajte cibuľu a vrstvu môžete potrieť majonézou.

5. Z nakrájaných uhoriek vytvoríte ďalšiu vrstvu.

6. Mäso nakrájajte na kocky, poukladajte na uhorky a opäť pretrite majonézou.

7. Nakrájajte vajíčka a poukladajte na vrch. Opäť pretrite majonézou a uložte do chladničky.

8. Pripravte si želé, 4 polievkové lyžice vývaru zmiešajte spolu so želatínou. Zohrievajte vo vodnom kúpeli kým sa želatína úplne nerozpustí. Masu vylejte  do misky, vrstva by mala mať výšku 1,5 cm. Želé dajte stuhnúť do chladničky.

9. Vyberte takmer hotový šalát z chladničky. Pretočte nádobu, odstráňte fóliu, potrite vrchnú časť majonézou a poukladajte naň nakrájané želé.

10. Šalát dozdobte zeleninou a nechajte ešte páru hodín v chladničke.

Zaujímavá alternatíva oproti bežným sviatočným receptom, však? Hovorí sa, že viacvrstvové šaláty sú pomerne ťažké kvôli množstvu surovín a majonézy. Ale tento šalát taký vôbec nie je. Skúste a presvedčte sa. Stojí za to podeliť sa o tento recept s tými, ktorí mali podobný druh kulinárskej krízy.

Zdroj :sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on ““Krištáľový” šalát s kuracím mäsom: krásne sviatočné jedlo pre tých, ktorí hľadajú náhradu za Oliviera”