Naozaj tradičný obed vo väčšine rodín. Počas jeho prípravy je v dome neodolateľná vôňa.
Porcia pre 4 hladné osoby
Odporúčame k nemu knedlík alebo halušky.
Potrebujeme:
okolo 800 g hovädzieho mäsa bez kosti
2 stredné cibule
0,5 hrste sušených lesných húb
4 lyžice múky na obalenie mäska
2 malé bobkové listy
4 zrnká nového korenia
1/3 lyžičky sladkej papriky
2 štipky nastrúhaného muškátového oriešku
soľ, čierne korenie
2 lyžičky kyslej hustej smotany
Huby zalejeme vriacou vodou a odstavíme do vychladnutia.
Mäso umyte, osušte, pokrájajte na stredne veľké kocky a obaľte v múke.
Cibuľu nakrájanú na prúžky usmažte na tuku do zlatista, preložte ju na tanier a tuk si ponechajte. Následne na ňom opečte mäsko spolu s hubami, ktoré si predtým nakrájate na mäkko. Často miešajte. Potom pridajte usmaženú cibuľku.
Mäso potom zalejte vývarom z húb a pridajte vodu aby ňou bolo mäso zaliate. Varte pod pokrievkou na miernom ohni, kým mäso nebude mäkké. V prípade potreby prilejte vývar a často miešajte. Keď bude mäso mäkké, posoľte (skoršie osolenie mäsa spôsobí, že sa bude variť dlhšie).
Na koniec môžete pridať smotanu . Podávajte s rôznymi prílohami – podľa chuti.
Dobrú chuť!
Zdroj:zcukrempudrem.blogspot.sk