Chrumkavé zvonku a neuveriteľne jemné zvnútra – takto chutia zemiaky pripravené podľa nasledujúceho receptu. Šéfkuchári sa zhodli na jednom: po zmrazení je chuť zemiakov omnoho lahodnejšia ako pri bežnej príprave! Pre ešte lepšiu chuť k ním môžete pridať trochu čerstvého cesnaku, maslo a rozmarín.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 100 ml slnečnicového oleja
- ½ ČL soli
Postup
- Vezmite si zemiaky, zbavte ich šupky a dôkladne ich umyte pod prúdom vody.
- Nalejte si vodu do hrnca a nechajte ju zovrieť. Vložte do nej zemiaky a nechajte druhýkrát zovrieť – cca 6 až 8 minút. Potom nechajte zemiaky vychladnúť.
- Ostrým nožom urobte na každom zemiaku malé priečne zárezy.
- Takto pripravené zemiaky zabaľte do potravinovej fólie alebo do igelitového sáčka. Vložte ich do mrazničky na 1 hodinu.
- Po uplynutí času ich vyberte a umiestnite na panvicu alebo hlbokého plechu na pečenie. Prilejte k ním olej a vymastite ich zo všetkých strán.
- Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte 30-40 minút, kým zemiaky nezískajú peknú hnedastú farbu. Počas pečenia ich nezabudnite obrátiť na druhú stranu.
Po príprave okamžite odstráňte zemiaky z oleja. Vo vnútri budú krehké a drobivé, no zvonku lahodne chrumkavé. Ideálna príloha (nielen) k mäsovým pokrmom!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?