Suseda zasunula papierové utierky pod okno automobilu. Spočiatku som bol prekvapený, ale potom som to robil aj ja.

Automobil, ako viete, nie je luxusom, ale dopravným prostriedkom. A moderné autá sú stále viac a viac úžasné svojimi schopnosťami. Teraz môžete naštartovať motor bez kľúča a odpovedať na správu bez toho, aby ste boli nesústredení na cestu …

Napriek obrovskému počtu rôznych testov, ktoré sa vykonávajú s cieľom zabezpečiť bezpečnosť automobilov, tieto vozidlá stále nesú skryté hrozby.

Američanka Janet Fennellová je prezidentkou organizácie „Deti a autá“. Táto žena má malé tipy, ktoré by mali chrániť motoristov a ich deti.

Oxidy uhlíka

Janet hovorí, že moderné autá pracujú veľmi ticho a zapínajú sa stlačením tlačidla. Tam boli prípady, keď ľudia riadili auto do garáže, ktorá bola pripojená k domu, a zabudli vypnúť motor stlačením tlačidla. Celú noc vozidlo pracovalo a výfukové plyny naplnili budovu, z ktorého zomreli celé rodiny.

Aby ste sa ochránili pred touto situáciou, Janet odporúča inštaláciu garážových snímačoch, ktoré fungujú, keď sa zvyšuje koncentrácia oxidov uhlíka …

Automatické okná

Toto je veľmi výhodné, keď sa okno otvorí alebo zatvorí stlačením tlačidla. Ale úsilie, s akou sklo stúpa, je dostatočné na zlomenie krku dieťaťa. Bohužiaľ takéto prípady existovali. V takomto prípade je nutné, aby okno automaticky padlo späť, ak niečo zabraňuje jeho zatvoreniu. Ak chcete skontrolovať dostupnosť takejto funkcie, môžete použiť napríklad kotúč papierových utierok.

Zariadenie na rozbitie okien

Takéto malé veci je možné zakúpiť v miestach, kde predávajú tovar pre motoristov, alebo na internete. Ak auto spadne do rybníka, pomáhajú rýchlo rozbiť okno a dostať sa von.

Kufor

Niekedy sa deti pri hraní môžu zavrieť do kufra. Aby sa v takýchto prípadoch predišlo problémom, Janet odporúča zabezpečiť, aby sa kufor mohol otvárať zvnútra a dieťaťu ukázať, ako sa to dá urobiť.

Prevodovka

Uistite sa , že pri automatickej prevodovke nie je stlačený nejaký prevod a auto by sa mohlo pohnúť z miesta. Zabezpečte, aby sa páka nehýbala. Takýto systém vás môže ušetriť z mnohých problémov.

Pevne dúfam, že tento materiál vám bude užitočný. Myslím, že stojí za to počúvať tieto tipy, ale je lepšie byť vždy pozorný. To vám ušetrí mnoho problémov.

Nezabudnite zdieľať článok so svojimi priateľmi, možno tieto tipy ušetria niečí život!

 

 

Chod hore