Tvarohový koláč s famóznou chuťou a bleskurýchlou prípravou, ktorá zaberie len 15 minút!

Doprajte si lahodnú chuť jemného koláča. Jeho príprava je až smiešne jednoduchá. Ak milujete tvarohové múčniky, je tento recept určený priamo Vám. Budete si ho pochvaľovať v každom smere. Bleskurýchlu prípravu aj jemnú chuť tvarohu budete zbožňovať. Tento tvarohový koláč je krehučký a neodolateľný.

Celá vaša rodina si ho jednoznačne zamiluje a nikdy ho tak neupečiete dosť. Uvidíte, že k tomuto receptu sa budete radi vracať!

CESTO
40 dkg hladkej múky
4 žĺtky
15 dkg masla
15 dkg cukru múčka
1 prášok do pečiva
2 dl kyslej smotany
KRÉM
4 bielky
1 PL citrónovej šťavy
50 dkg tvarohu
20 dkg cukru kryštál
1 PL škrobu

POSTUP
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Dobre spracujeme a rozdelíme na dve polovice a necháme odpočívať pri izbovej teplote. Teraz pripravíme krém.

Z bielkov a 8 dkg cukru vyšľahajte tuhý sneh. Dajte zmes stranou. Tvaroh zmiešajte so zvyšným cukrom, citrónovou šťavou a škrobom. Potom jemne, ale dôkladne všetko premiešajte spoločne so snehom. Jednu polovicu cesta dáme na vymastený a vysypaný plech. Na plát navrstvíme krém, uhladíme a priklopíme druhým plátom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte zhruba 5 minút.

Zdieľajte tento fantastický recept na tvarohový múčnik aj s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Chod hore