Kuracie mäso je veľmi obľúbené pre rýchlosť jeho prípravy a tiež veľmi priaznivé nutričné hodnoty. Pokiaľ ho aj vy radi konzumujete, iste Vás poteší nová inšpirácia na jeho prípravu, napríklad zapečené s jablkami.
Tento recept je rýchlym a jednoduchým návodom na prípravu kuracieho mäsa s jablkami a zabaleného do slaniny. Jablká dodajú jedlu sviežosť a netypickú chuť, slanina sa ku kuraciemu skvele hodí. Stačí pridať prílohu.
zloženie
2 kuracie prsia
2 jablká
grilovacie korenie
250 g slaniny
1 veľká cibuľa
Príprava
Každé prso povrchovo narežte, ale nekrájajte. Do vzniknutých medzier naskladajte jablká nakrájané na plátky.
Potom dochuťte soľou, korením a poukladajte naň nakrájanú cibuľu. Nakoniec každej prsíčko dôkladne obaľte do plátkov slaniny. Pečte pri strednej teplote prikryté hliníkovou fóliou cca 30 minút a potom môžete ihneď podávať.