Ak chcete naozaj prekvapiť hostí, musíte ich nakŕmiť … kvetinami! Recept, ktorý nikoho nenechá ľahostajným.

 

Na jeseň je v mojej rodine veľa sviatkov. Ani sa nestihneme obzrieť späť a už tu bude Nový rok. Počas sviatočných dní je môj dom zaplnený príbuznými a ja som šťastím bez seba.

recept na želé so zakysanou smotanou  

Veľmi dlho som rozmýšľala nad tým, čím ich uhostiť, až som sa dozvedela o tomto recepte. Ak naozaj chcete prekvapiť hostí, nakŕmte ich … kvetmi.

Na prvý pohľad je to krásna výzdoba kvetov. Ale budete prekvapení, keď vyskúšate kúsok. Táto nádherná dekorácia je naozaj jedlá a nie je ťažké ju uvariť.

3D kvety v želé sú nepopierateľne krásny dezert. V srdci tohto majstrovského diela je želatína a pre samotné kvety – okvetné lupene, piestiky a listy – budete potrebovať prírodné potravinárske farby: šťavy jasných farieb a bežné mlieko. Ako nástroj na prípravu 3D želé používajte bežnú lekársku striekačku.

recept na želé so zakysanou smotanou

Redakcia „Chillin.sk“ pre vás pripravila neobvyklý recept na vytváranie 3D kvetov v želé. Najkrajšia sladkosť na svete, ktorú som pripravila za 18 minút.

Ako pripraviť želé

Ingrediencie

25 g želatíny

1 pohár vody

1 čaj. lyžička citrónovej šťavy

1 čaj. lyžička cukru

1 čaj. lyžička vanilkového cukru

1 pohár mlieka

0,5 pohára mrkvovej šťavy

0,5 pohára cviklovej šťavy

0,5 pohára šťavy zo špenátu

recept na želé z želatíny  

Príprava

  1. 10 g želatíny rozpustíte vo vode, potom pridajte citrónovú šťavu, cukor a vanilkový cukor.
  2. Zmes vylejte do priesvitnej misky a vložte do chladničky, aby dobre vychladla. želé dort recept  
  3. Na vytvorenie kvetov budete potrebovať mlieko. Zohrejte ho na 80 stupňov a pridajte do neho 15 g želatíny. Premiešajte zmes, kým nebude celkom rozpustená. 
    recept na želé zo šťavy  


Do každej pripravenej šťavy pridajte 5 pol. lyžičiek mliečnej zmesi. recept na želé rozbité sklo  

  1. Na formovanie kvetov budete potrebovať obyčajnú 10 kubíkovú striekačku. Ak ste sa rozhodli vytvoriť klinček, urobíme stred a okvetné lístky z tejto kvetiny a vstrekne ju šťavou do želé so striekačkou. Pri strede striekačky držte rovno na vertikále. 
    recept na želé s ovocím  


Ak chcete vytvoriť okvetné lístky, umiestnite striekačku do uhla. 

recept na želé s ovocím  

Pre listy z karafiátu znížime čajovú lyžičku v želé a mierne sa pohybujeme, vstupujeme do želé zelenej farby. recept na želé s ovocím  

  1. Ak chcete vytvoriť chryzantém, urobíme to isté ako s karafiátom, ale pri vytváraní okvetných lístkov nechajte injekčnú striekačku pod uhlom.          recept na želé z kompoty  

Na vytvorenie chryzantémového listu používame nôž. Analogicky s karafiátom zavádzame nôž, trochu sme poháňali želé, pomocou striekačky nalejeme šťavu. recept na želé z kompoty  

  1. Misku s hotovým kvetom vložíme do chladničky.
  2. Aby ste mohli misku so želé vyklopiť na tanier, vložte misku na chvíľu do horúcej vody a vyklopte. recept na želé z kompoty  
  3. Tak by mala nakoniec vypadať naša pochúťka. 
    recept na želé z kompoty   recept na želé z kompoty  


Chcem vám ukázať malý výber krásy, ktorú slávni cukrári používajú na zdobenie koláčov a dezertov a používajú technológiu 3D kvetov.

 

  • recept na želé vtáčie mlieko
  • recept na želé
  • recept na koláč s želé a kyslou smotanou
  • recept na želé so zakysanou smotanou a kakaom
  • recept na koláč s želé a tvarohom

 

Rada redakcie

Dávajte pozor: ak použijete čerešňovú alebo pomarančovú šťavu ako farbivá, budú sa načrtávať a vločky sa ukážu. Preto je lepšie používať také prírodné farbivá ako mrkvové, repové a špenátové šťavy.

Aj pre Vás sme pripravili ďalší zaujímavý recept – želé z bieleho vína s banánmi. Toto jedlo môže ľahko nahradiť akýkoľvek alkoholický nápoj na stole!

Vyskúšajte to raz a táto pochúťka vás navždy pokorí. Dezert v podobe kvetov zo želé je vhodný pre každý sviatok, či už ide o romantickú večeru alebo bežnú návštevu. Nenechá nikoho ľahostajným a som si istá, že všetci hostia sa budú pýtať, ako ste to urobili!

Zdieľajte tento lahodný recept so svojimi priateľmi, možno že jeden z nich bude chcieť uvariť to pre vás.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore