Ak je vo vašom dome mačka, tak toto si musíte prečítať!

 

Všetci milujeme naše domáce zvieratá a snažíme sa o nich čo najlepšie starať. Ak máte domáce zvieratá, pravdepodobne ste vystavení problému parazitov, najmä bĺch. Tento hmyz je mimoriadne nepríjemný a je nositeľom mnohých ochorení a z ich uhryznutí sa môžu vyskytnúť strašné alergické reakcie.

Domáce zvieratá často „odmeňujú“ niektorými parazitmi svojich majiteľov. Ale čo robiť v tomto prípade? Rozlúčiť sa so svojim obľúbeným Murkom? Samozrejme, že nie, pozrite sa na alternatívne a menej kruté možnosti.

Ako sa zbaviť bĺch u mačiek

Blchy veľmi dobre zvyknú žiť na tele domácich zvierat, veľké množstvo z nich môže spôsobiť anémiu mačke alebo dokonca viesť k smrti zvieraťa. Preto je veľmi dôležité naučiť sa, ako sa vysporiadať s blchami, pretože bohužiaľ, ak je vaše domáce zviera na ulici, budete to musieť byť vykonávať pomerne často.

Najprv musíme spomenúť niekoľko dôležitých pravidiel, ktorými sa budete riadiť pri výbere prípravkov na parazity. Po prvé, pre rôzne zvieratá – rôzne prípravky. Šampóny alebo spreje pre psov nie sú vždy vhodné pre mačky, pretože mačky milujú sa olizovať.

Po druhé, nemusíte používať všetko naraz, musíte to urobiť krok za krokom, aby ste neotrávili vášho domáceho maznáčika. A čo je najdôležitejšie, ak zistíte, že niečo nefunguje, či reakcia mačky na túto drogu je negatívna – zastavte všetky akcie a vezmite ju k veterinárovi.

A teraz krok-za-krokom inštrukcie, ako sa zbaviť bĺch u vášho domáceho maznáčika!

 

  • Umývanie

 

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je umývanie mačky. Pre toto vo veterinárnej lekárni kúpite blší šampón, ktorý bude vyhovovať vášmu domácemu maznáčikovi. Tu musíte byť opatrní, pretože šampóny, ktoré sú vhodné pre dospelé mačky, sa nehodia pre malé mačiatka.

Samozrejme, vôbec nesľubujeme, že bude ľahké kúpať mačku (aj keď sa to stane tak), ale je to len potrebné. Pri kúpaní nie je potrebné umyť tvár mačky, hlavne je potrebné vyhnúť sa očiam a nosu. Je dôležité zabezpečiť, aby do uší zvieraťa nevošla ani voda ani šampón. Namydlite, počkajte trochu, opláchnite a zabaľte do uteráka – toto všetko robte podľa pokynov.

Toto pomôže zabiť dospelých jedincov parazitov zmyť z tela zvieraťa jeho každodenné aktivity. Nebude zbytočné jemne prečesať srsť, aby ste odstránili to, čo tam zostalo.

 

  • Kvapky alebo sprej

 

Ďalšou fázou sú kvapky na blchy. Musia byť aplikované priamo na kožu zvieraťa pozdĺž kohútika. Dôležité je robiť to nie skôr ako tri dni po kúpeli. Táto fáza je oveľa jednoduchšia ako predchádzajúca.

Namiesto kvapiek môžete použiť sprej. Musí sa striekať pozdĺž chrbta a brucha mačky. Najlepšie je to urobiť na ulici, nie doma.

 

  • Obojok

 

Kúpte mačke obojok, ktorý ju ochráni pred parazitmi.  Látka, ktorou je obojok napustený, sa o niekoľko dní rozšíri na kožu a srsť zvieraťa a bude pôsobiť ako repelent. To pomôže zabrániť vzniku nových parazitov.

Nezabudnite, že obojok mačku neochráni od bĺch, ktoré už žijú v koži zvieraťa, môžu sa pohybovať po koberci, alebo po jej obľúbenej deke. Preto je nevyhnutné vykonať predchádzajúce kroky znova.

 

  • Čistenie bytu

 

Ak váš milovaný maznáčik priviedol tento „poklad“ domov, budete musieť vyčistiť aj byt. S týmto vám vynikajúco pomôžu rôzne spreje, ktoré kúpite v obchode.

Rada redakcie

Pretože hovoríme o domácich miláčikoch, musíme hovoriť o tom, akými ochoreniami trpia zvieratá a ako sa sami chrániť. Domáce zvieratá, vrátane mačiek, tolerujú toxoplazmózu. Choroba je veľmi zákerná, môže dokonca unikať bez príznakov, ale je extrémne nebezpečná pre budúce matky. Koniec koncov, v akútnej forme, infekcia dáva komplikácie, plod môže mať poškodenie nervového systému, mozgu, videnia.

Nepanikárte,  stačí tieto informácie vziať do úvahy. Ak máte domáce zvieratá alebo nie ste ľahostajní k mačkám bez domova, prejdite testom infekcií TORCH, aby ste ochránili seba a dieťa.

Tiež nezabudnite sa starať o vášho domáceho maznáčika a navštívte veterinárneho lekára, ktorý zabráni vaším chorobám a chorobám vášho milovaného zvieraťa. Zbavenie sa bĺch nie je tak ťažké, ako vidíte. A nepotrebujú radikálne opatrenia, ak milujete svojho Murka, starajte sa oňho a všetko bude v poriadku!

Zdieľajte tieto krátke inštrukcie so svojimi priateľmi.

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Ak je vo vašom dome mačka, tak toto si musíte prečítať!”