5 dôvodov, prečo sú manželia neverní, no svoje manželky nikdy neopustia. Poznáte to aj vy?

Mnohí sa pravdepodobne zhodneme na tom, že v modernom svete začína koncept rodiny strácať svoj pravý význam. Spoločnosť sa akoby začala rozpadať a ani v rodinách, ktoré si zachovajú svoju celistvosť, nie je všetko ideálne. Áno, ľudia sa menia, no zvyčajne si iný druh potešenia hľadá práve silnejšie pohlavie. Samozrejme, všetci majú na to svoje dôvody, no naskytá sa jedna zaujímavá otázka – prečo títo muži zostávajú so svojimi manželkami? Nielen že s nimi žijú, dokonca sa správajú ako ukážkoví manželia.

 

Rozhodli sme sa rozanalyzovať názory samotných mužov ale aj psychológov, aby nám prezradili, prečo sa to vôbec deje. Toto je 5 najpopulárnejších príčin, prečo sa muži menia, no od svojich manželiek nemajú v pláne odísť.

  1. Cenia si pohodlieUsporiadaný život, dom, deti – muž má všetko. K svojej milenke chodí len preto, že chce skúsiť niečo nové, alebo pre to, že je mladá. Je takto šťastný a nič sa nechystá zmeniť. So svojou ženou sa cíti pohodlne, veď vie, že sa o neho vždy postará a znesie všetky jeho výkyvy nálad či vrtochy. Pred novou ženou by sa predsa musel hrať na niečo iné a predstierať, že je supermuž…
  2. Je to len aférka, nič viacÁno, mnoho mužov nedokáže zmieriť s myšlienkou, že sú súčasťou polygamného manželstva. Na svoj vzťah s inou ženou – milenkou sa pozerajú ako na úlet. Nič vážne, iba sex. Nejedná sa o pravidelné stretávanie a neruinuje to rodinný rozpočet. Pri svojej milenke sa môžu cítiť mladší, mužnejší a žiadanejší.
  3. Rozvod ich desíTento dôvod nadvezuje na bod č. 1. Muži sa jednoducho neradi zaoberajú všetkými druhmi problémov. Ako mnohí vedia, k rozvodu patrí právnik, množstvo papierovačiek, delenie majetku, súdy, hádky a škandály. Je teda pre nich lepšie, sedieť si doma v pohodlí pri žene a deťoch, ako by mali podstúpiť tento nekonečný proces.
  4. Svoje ženy milujúJe to trochu nepochopiteľné, no aj muži, ktorí majú milenky, stále milujú svoje manželky. „Hovoria, že nevera a láska nemôžu existovať bok po boku. No nech už to je akokoľvek, ubližujete človeku, ktorého milujete. Je to ten istý príbeh,“ tvrdí jeden z neverných mužov. Ach, tá divná mužská podstata: jednu milujú, s druhou spia, o tretej snívajú…
  5. Všetko kvôli deťomMuži veria, že deti by mali mať otcov. Samozrejme, po rozvode im nič nebráni v tom, aby sa o svoje deti aj naďalej zaujímali a boli v kontakte. Avšak, tento argument alebo výhovorka, im často pomáha pri presviedčaní ich manželiek, aby im ich neveru odpustili. Môže sa dokonca stať aj to, že hoci spolu prestanú komunikovať, stále budu bývať v jednej domácnosti, len kvôli deťom.

Neveru nedokáže nič ospravedlniť. Neudeje sa len tak, bez príčiny. Ak muž alebo nebodaj žena príde do štádia, kedy sú ochotní podviesť svojho partnera, je jasné, že niečo v ich vzťahu nie je v poriadku. Kvôli tomu je potrebné, aby spolu partneri vždy komunikovali, zaujímali sa jeden o druhého a dávali do vzťahu len to najlepšie, nie len brali.

Starajte sa o váš vzťah! Koniec koncov, láska je zmyslom nášho života. Neveru totiž netolerujú nielen manželky, ale ani vaše deti. Aký máte názor na neveru vy? Musia byť dôvodom na rozvodom?

 

pre viac článkoch o vzťahoch si otvorte tento odkaz

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “5 dôvodov, prečo sú manželia neverní, no svoje manželky nikdy neopustia. Poznáte to aj vy?”