Každý rok v tejto dedinke brutálne zabíjajú stovky veľrýb len pre zábavu. Nie každý má srdce, aby sa pozrel na tieto fotografie…

Boli a stále sú tu nepredstaviteľné veci plné nespravodlivosti a neľudskosti, niekedy úplne bezvýznamné.

Taká je krutá tradícia veľrybárov na Faerských ostrovoch: každé leto organizujú masové lovy na veľryby. Pomocou týchto fotografií aktivisti organizácie na ochranu životného prostredia Sea Sheperd chcú upozorniť verejnosť na túto nemysliteľnú krutosť.

Lov veľrýb na Faerských ostrovoch existujú od 16. storočia, prvý dokumentárny dôkaz je z roku 1709. Väčšinou sú obeťami veľryby, nazývaných tiež grindelia alebo čierne delfíny.

Foto: Nationalmuseet

Predtým rybári lovili veľryby na bežných drevených člnoch. Rybolov nebol ešte stanovený v širokom rozsahu a veľryby neboli ohrozené týmto nebezpečenstvom.  

Foto: Nationalmuseet

Morské dno ostrovov je posiate kosťami a lebkami veľrýb, čo je dôkazom toho, koľko úmrtí morských cicavcov túto krutú tradíciu už prinieslo. 

Foto: Sea Sheperd

Kto by hádal na túto pobrežnú plochu, že sa každé leto na týchto ostrovoch odohrávajú dramatické udalosti. 

Foto: Sea Sheperd

V súčasnosti sa používa moderná technológia na každoročný úlovok veľrýb, ktorý sa vo faerskom jazyku nazýva Grindadráp. A toto zanecháva zvieratám ešte menšiu šancu spasenia. 

Fotografie od: carstenfonsdal

Stáda veľrýb sa rutia na ostrovy, kde ich očakáva skutočný mlynček na mäso. Celý čas to isté: zakaždým, keď bitka nie je pre život, ale pre smrť, v ktorej sú zvieratá neúprosne porazené. 

Fotografie od: carstenfonsdal

S pomocou leteckej fotografie môžete vidieť celú škálu tohto tajuplného konania: krv mŕtvych veľrýb urobí  obrovskú škrvnu na pobreží

Fotografie od: carstenfonsdal

Mŕtve veľryby sú vyťahované z vody lanami a položené na brehu desiatkami. Tu je strašný výsledok jedného rybárskeho dňa: 40 mŕtvych veľrýb, súčasne vypitvaných a zabalených do radov. Hororový systém …

Fotografie od: carstenfonsdal 

Foto: Sea Sheperd

Dá sa len odhadnúť, aké utrpenie trpelo toto zviera. A to všetko je len tradíciou, pretože mäso týchto veľrýb nemá zvláštne miesto v ponuke obyvateľov ostrovov. A nad všetkou touto krutosťou je strašný obraz: vypitvaná veľrybia žena, medzi ktorej vnútornosti na asfalte – mláďa, ktoré sa nestretlo s žiadnou šancou na život. 

Foto: Sea Sheperd

A prečo všetko toto utrpenie? Nakoniec je mŕtve dieťa v odpadkovom kontajneri ako odpad. 

Ale najdôležitejšie – deti sa bavili. V akom svete žijeme?

Foto: Sea Sheperd

Jednoducho nemysliteľné! Smrť, utrpenie, krv – toto je pre normálnu osobu jednoducho neznesiteľné. Táto šialenstvo by sa malo ihneď zastaviť! Len málo ľudí vie o masakroch, ktoré sa vyskytujú na okraji Európy.

Takže zdieľajte tento článok s ostatnými. Toto musí byť okamžite zastavené!

zdroj:ofigenno.com 

Chod hore