Mama mi ukázala, ako môžem rýchlo a efektívne umyť okenné rámy či posuvné dvere. Skvelý a jednoduchý spôsob!

Keď sú okná špinavé, nechcete ich donekonečna zakrývať záclonami, pretože pohľad z okien vám náladu určite nezlepší. Umývanie samotných okien však nie je taký problém, ak máte po ruke vhodný čistiaci prostriedok a overené spôsoby. Avšak, špinu, ktorá sa nahromadí v okenných rámoch, je niekedy nemožné kompletne odstrániť, keďže prístup k nej je pomerne komplikovaný.

как почистить оконную раму

Rozhodli sme sa s vami podeliť o jednoduchý a lacný spôsob, ktorý vám pomôže zbaviť sa špiny a nečistôt na akomkoľvek okennom ráme či posuvných dverách. Pripravte sa na Veľkú noc už dnes a jarné upratovanie vám pôjde od ruky!

как почистить оконную раму

Keďže ide o ťažko dostupné miesta, je potrebné pripraviť si prostriedok, ktorý má dobré vlastnosti pri rozpúšťaní, ale nezhoršuje samotný povrch. K tomu potrebujete len 2 verných domácich pomocníkov – sódu a peroxid vodíka.

Najskôr si postihnutú oblasť posypte sódou a potom na ňu nalejte peroxid vodíka – nie príliš, len aby sa vám vytvorila kašička strednej hustoty.

как почистить оконную раму

Počkajte 2-3 minúty a pomocou utierky odstráňte čistiacu zmes z okien. Osviežujúca čistota bez chemického zápachu je zaručená!

как почистить оконную раму

Vyskúšajte a neoľutujete! Podeľte sa o tento skvelý tip aj s vašimi priateľmi na Facebooku, aby sa aj oni mohli pripraviť na prichádzajúce jarné obdobie.

 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore