Prišla jar, bohužiaľ, nie k nám. V Číne kvitnú čerešne: 15 ohromujúcich fotografií

Blíži sa už takmer koniec marca, no zima nechce v žiadnom prípade prenechať svoj trón vytúženej jari. Zatiaľ čo sa my ešte vždy musíme naobliekať, predtým ako vyjdeme von, v Číne začali kvitnúť čerešne.

Zvyčajne sa kvitnutie týchto krásnych stromov spája s Japonskom, kde na to majú dokonca špeciálny termín – kans, tradícia obdivovania kvetov. Oslava trvá približne 1 týždeň, počas ktorého Japonci a turisti chodia na pikniky do prírody. Do konca dvadsiateho storočia sa táto tradícia rozšírila aj do iných krajín sveta – vrátane Číny.

Práve do tejto zeme prišla jar o niečo skôr ako do spomínaného Japonska, kde sa kvitnutie čerešní predpokladá na 25. marca. Čo sa krásy týka, Čína v žiadnom prípade nezaostáva za svojím východným susedom.

Číňania usporadúvajú v parkoch veľké slávnosti a čínske média sú v plnom prúde, pretože chcú sprostredkovať úplne všetko. A niet sa čomu čudovať…

Teraz sú ulice a parky Čínskej ľudovej republiky naplnené rôznymi odtieňmi ružovej farby a krajina vyzerá ako ilustrácia niektorých sci-fi kníh o existencii iných svetov.

Je samozrejmosťou, že teraz je Ďaleký Východ plný turistov, ktorí chcú vidieť túto prírodnú krásu aj vlastnými očami. Dokonca sa pre nich vytvárajú špeciálne kalendáre, v ktorých sú vyznačené dátumy, kedy je sezóna kvitnutia týchto stromov na svojom vrchole.

Ak vám už zima lezie hore krkom a máte možnosť vybrať sa na dovolenku, určite si zarezervujte týždňový pobyt v Číne či Japonsku. Mimochodom, tradícia vítania jari sa tu začala už v 3.storočí nášho letopočtu. Festival farieb trvá len jeden týždeň, preto by ste sa mali čím skôr poponáhľať! V prípade, že vám to čas alebo financie nedovolia, pokochajte sa týmito fotografiami!

zdroj:ofigenno.com

Chod hore