Rastlinky rozmnožujem len TAKTO: Polámané listy namočím do…

Domáce rastliny sú pre niektorých ľudí ako zemiakové lupienky – jedna nie je nikdy dosť! Dobrou správou ale je, že aj z malej vetvičky sa dá jednoducho vypestovať plnohodnotná kvetina.

суккуленты

Vďaka nasledujúcim zaujímavým radám môžete rýchlo zaplaviť svoj príbytok vašimi obľúbenými rastlinkami. Postupujte podľa týchto 5 krokov a na jar vaše oči poteší ich farebná rôznorodosť.

Sukulenty v domácich podmienkach

  1. Vezmite si stonku alebo list rastlinySukulenty sa rozmnožujú ako listami tak aj stonkami. Ak chcete použiť stonku, strihajte ju rovno nad listom ostrými nožnicami. Aby ste zabránili infekcii v tejto oblasti a rastlina sa nepoškodila, predhrejte si nožnice nad parou.

    суккуленты в домашних условиях

    Ak chcete pestovať sukulenty z listu, vyberte si najviac zrelé a zdravo vyzerajúce listy. Jemne ním posúvajte zo strany na stranu, až kým sa neodpojí. Uistite sa, že sa oddelil od materskej rastliny bez toho, aby sa roztrhol a nechal tam malú drážku. Na úspešné sadenie je vhodný len celý list bez akéhokoľvek poškodenia.

  2. Pridajte stimulátor rastuTento krok je dobrovoľný, pretože sukulenty sa vedia dobre zakoreniť aj samé. Ak však chcete, aby celý proces prebehol rýchlejšie, ponorte ich do špeciálneho rastového hormónu, ktorý sa predáva v agro-obchodoch.

    цветы суккуленты

  3. Uistite sa, že má vytvorený koreňový systémPred zasadením stonky alebo listu do pôdy im nechajte čas na vytvorenie koreňa. Nedovoľte, aby odrezky začali hniť. Odložte ich teda na niekoľko dní na parapetu, aby vyschli. Nemusíte sa obávať: sukulenty majú v listoch nahromadené veľké množstvo vody, preto vedia vez zdroja vlhkosti vydržať pomerne dlhú dobu.

    растения суккуленты

  4. Doba výsadbyAk uvidíte nové korene na špičkách odrezkov, potom je čas na vysadenie rastlín do pripravenej pôdy. V tomto štádiu ich môžete rozsadiť v jednotlivých kvetináčoch alebo ich dať všetky dohromady vo forme plantáže. Jemne zatlačte odrezky do zeme alebo špeciálnej zmesi na sukulenty, aby nedošlo k poškodeniu jemných korienkov.

    суккуленты в интерьере

  5. Starajte sa o nové rastlinkyPo výsadbe postupujte podľa základných pokynov pre starostlivosť o sukulenty. Doprajte im bohatú dávku vody vždy raz za mesiac. Pred polievaním musí byť substrát celkom suchý. Použite rozprašovač, aby ste tak predišli nadmernému polievaniu. Stačí, keď jej na jar alebo v lete doprajete hnojivo a rastlina tak bude zdravá po celý zvyšok roka.

    суккуленты и уход за ними

Starostlivosť o sukulenty je v skutku jednoduchá. Vyhovujú všetkým lenivým ale aj zaneprázdneným ľuďom. Hlavné je, aby ste kvetináč položili na svetlé miesto. Nemajú problém vydržať bez vody aj niekoľko týždňov, preto ak sa chystáte niekam na dlhšiu cestu, nemusíte mať obavy, že po návrate nájdete doma vysušené rastlinky.

Podeľte sa o tento užitočný článok aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore