72% žien si milovanie NAOZAJ užije len pod touto podmienkou…

“Sex” ako pojem zastrešuje mnoho podôb intímneho stretnutia v posteli. Už dávno neplatí, že sa jeho definícia napĺňa až s momentom, kedy dôjde k pohlavnému styku – v širšom kontexte sem môžeme zaradiť orálne uspokojovanie aj iné formy fyzickej blízkosti. A ako ukázal nedávny prieskum, tie sú pre ženy kľúčové, pokiaľ ide o sexuálne potešenie.

Celých 72,6% z počtu 1 055 žien medzi 18 a 94 rokmi v online prieskume uviedlo, že ich pôžitok zo sexu ovplyvňuje to, či sa im dostane stimulácia klitorisu.

Konkrétne potom 36,6% by bez dráždenia Venušinho pahorku vôbec nedosiahlo orgazmu. Ďalších 36% to ako podmienku neuviedlo, na celkovej potešenie to ale malo vplyv. Iba 18,4% opýtaných žien dokázalo vyvrcholiť s jednoduchým preniknutím.

Klitorálna stimulácia patrí k súčastiam predohry. Dlhší sex ale paradoxne uprednostnila menej ako jedna z piatich žien. Aby to bolo ešte komplikovanejšie, predohru a jej formy radili ženy aj napriek tomu vysoko.

Väčšina z nich uviedla, že intenzitu orgazmu ovplyvňuje to, či partner venuje nejaký čas budovaniu atmosféry a vzrušeniu. Veľký význam pripisovali aj emocionálnemu spojeniu. A tomu, či partner vie, čo im robí dobre.

Výskumníci ale nechali svoju zvedavosť posunúť ešte ďalej a skúmali konkrétne želanie žien v oblasti klitorálnej stimulácie. Najviac z nich (81,7%) uprednostnilo rytmické dráždenie, 78,3% krúživé pohyby, 76% rôzne formy stimulácie, 75,8% striedanie viac a menej intenzívnych dotykov a 73,6% spomaľovanie pre dlhšie potešenie.

Ak váš partner stále nepochopil, ako je pre vašu sexuálnu spokojnosť Venušin pahorok dôležitý, pripomeňte mu štúdiu publikovanú na webe Archives of Sexual Behavior. Podľa nej dosahujú lesbické ženy (86%) orgazmu častejšie než heterosexuálna (65%).

Zdroj: Journal of Sex & Marital Therapy

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “72% žien si milovanie NAOZAJ užije len pod touto podmienkou…”