Dobrý záhradník vie, prečo treba nasypať kúsok cukru na zeminu pred zalievaním. Tu je dôvod

Kto má rád kvety vie že sú rôzne spôsoby, ktoré napomáhajú rastu rastlin. Dnes vám ukážeme ako pomôžete vašim rastlinám, budú bohatšie aj krajšie.

Prečo treba nasypat cukor na zeminu pred zalievaním kvetín? Tento trik pozná len málokto.

Izbové kvety nemajú toľko prírodných živín ako záhradné a preto potrebujú prírodne živiny doplniť.

Cukor – najčastejšie používaná prírodná živina, podporuje rýchly rast, do zalievacej vody zamiešajme jednu lyžičku cukru a s týmto roztokom zalievajme izbové rastliny. Budú rásť rýchlejšie a kvitnúť bohatšie. Cukor môžeme nasypať aj priamo pod kvety, vždy pred zalievaním, aj takto sa dostanú potrebné živiny do pôdy.

Kávova usadenina – obsahuje veľa dôležitých živýn, vo veľkej miere obsahuje dusík, fosfor, minerálné látky a kálium. V prípade izbových kvetov používame usadeniny raz za 6 mesiacov kým v prípade záhradných rastlín môžeme použiť toto hnojivo aj 3-4 krát ročne. Usadeninu vysypeme na zem okolo rastlín a jemne ju vtlačíme do zeme.

Zeleninový vývar – mnohí nevedia aká je užitočná voda v ktorej sa varila zelenina. Obsahuje množstvo vitamínov. Nechajme vychladnúť a raz za týždeň polejme s ňou naše kvety.

Banánová šupka – Je bohatá na minerálné látky, položme šupku na dno kvetináča, dlhodobo bude zásobovať našu rastlinu minerálmi a vitamínmi.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Dobrý záhradník vie, prečo treba nasypať kúsok cukru na zeminu pred zalievaním. Tu je dôvod”