Pri neustálom zmätku nie je vždy k dispozícii dostatok času na varenie a potrebujete nakŕmiť svoju rodinu. A všetci žiadajú o niečo lahodné. Tu je veľký recept na každý deň. Je pripravený ľahko, rýchlo, a čo je najdôležitejšie – ukáže sa to veľmi chutné! Moji ľudia ho len zbožňujú.
Jednoduchý mäsový koláč
Ingrediencie na cesto
1 šálka múky
1 šálka kefíru
2 vajcia
0,5 lyžičky sódy
0,5 lyžičky soli
Ingrediencie na plnku
300 g mletého mäsa
2-3 hlávky cibule
2 zemiaky
soľ, korenie podľa chuti
Príprava
- Zmiešajte kefír so sódou a nechajte odstáť 5 minút.
- Pridajte jedno vajce, soľ a znovu premiešajte.
- Pridajte polovicu múky a mieste veľmi mäkké cesto, ktoré sa nebude držať na rukách alebo na stranách misy.
- Ak je cesto príliš mäkké, pridajte zvyšnú múku a pokračujte v miesení.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Jedna časť by mala byť o niečo menšia ako druhá. Zabaľte ich plastovým obalom a odložte ich.
- Jemne nakrájajte cibuľu a zemiaky.
- Zmiešajte mleté mäso, cibuľu a zemiaky. Pridajte korenie a dobre premiešajte. Ak chcete, môžete tiež pridať jemne nakrájané bylinky.
- Vyvaľkajte väčšiu časť cesta na plech na pečenie a predbežne ho postriekajte múkou.
- Naplňte koláč plnkou. Nechajte priestor okolo okrajov.
- Uzavrite hornú časť náplne menšou časťou cesta, utesnite okraje.
- Zmiešajte vajíčko s trochou vody a povrch potrite štetcom. Vykonajte malé rezy.
- Koláč vložte do rúry, zahrejte na 190 stupňov. Pečieme do zlatista.
- Dobrú chuť!
To je všetko, lahodný mäsový koláč je pripravený. Ukazuje sa veľmi šťavnaté a mäkké. Taký koláč by sa naozaj dal jesť každý deň!
Varte s „chillin.sk!” rýchle a chutné jedlá. A určite sa pokúste pripraviť krásny a veľmi originálny mäsový koláč “Chryzantéma”.
zdroj:takprosto.cc