Myslíte si, že sú to len obyčajné fotky krásnych žien? Pozrite sa lepšie a budete prekvapení…

Umenie bolo vytvorené na to, aby v človeku vyvolalo emócie. Ak človek nič nezažil, pozeranie sa na umelecké dielo bude vždy považovať za jednoducho bezvýznamné.

Dnes vám niečo prezradíme o dielach umelca menom Yigal Ozeri, ktorý maľuje neuveriteľne realistické portréty žien. Jeho nádherná technika má u milovníkov umenia zaslúžený obdiv.

Neworský umelec je pôvodom z Izraela. V jeho obrazoch sa nachádza veľa hyperrealizmu. Musíte sa na plátna pozrieť naozaj zblízka, aby ste videli, že sa jedná o skutočnú maľbu štetcom a nie o prácu digitalného fotoaparátu.

Yigal Ozeri je známy najmä vďaka svojim filmovým portrétom mladých žien. Jeho obrazy sú vystavované po celom svete.

Hyperrealizmus je umeleckým smerom, ktorý u ľudí vyvoláva množstvo diskusií. Niektorí u takýchto maliarov obdivujú ich zručnosť a cit pre detaily, iní sa čudujú, prečo sa znova tvorí niečo, čo možno zachytiť fotoaparátom.

K dielam tohto autora nemožno byť ľahostajný, pretože portréty nim nakreslené sú príliš dobré.

Posledných 20 rokov žije a pracuje v New Yorku. Jeho tvorba by sa dala považovať za orientačný bod v histórii hyperrealizmu, pretože ešte nikomu sa nepodarilo pri prenose obrazu dosiahnuť takú presnosť. Navyše, na obrazoch neexistuje ani jediný ľah, ktorý by vyzeral ako vytlačený z tlačiarne.

Yigal sa zameriava na maľovanie ženských portrétov: najskôr ich fotografuje v lone prírody, fotky následne upraví pomocou Photoshopu a potom ich znovu prenáša na plátno pomocou olejových farieb. Inšpiratívny umelca čerpá techniku a estetiku od predrafaelitov – anglických umelcov 19.storočia.

Jeho obrazy boli opakovane vystavované v Izraeli, európskych krajinách a Spojených štátoch. Niektoré z nich sa stali súčasťou múzejných zbierok, napríklad jeho plátna sa nachádzajú v múzeu Albertine vo Viedni a v Židovskom múzeu v New Yorku.

Zobrazením ženských obrazov sa autor snažil porozumieť vnútornému svetu svojich hrdiniek a zachytiť tenkú hranicu medzi mladosťou a zrelosťou.

Podľa Ozeriho, romantika a sloboda sú tie dva piliere, ktoré dokážu odolávať svetu násilia. Jeho obrazy sú hymnami krásy a výraznou protikladnosťou k hrubosti každodenného života.

Krásne a fascinujúce obrazy. Páči sa vám práca tohto umelca? Napíšte nám svoje názory aj do komentárov na Facebooku!

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore