Keď sa povie torta, väčšina ľudí si predstaví klasický niekoľkoposchodovú tortu s čokoládovou, či vanilkovou príchuťou, prípadne ovocím a horou krému. Nie každá torta je však taká, a aj jednoduchá môže ohromiť.
Jedeu veľmi jednoduchú tortu si môžete ľahko pripraviť podľa tohto receptu. Ohromte svojich hostí netradičnou perníkovou tortou z iba 4 prísad. Nevyžaduje pečenie a zaberie len 15 minút práce!
zloženie
0,5 kg čerstvých perníkov bez náplne
0, 5 litra kyslej smotany
4 zrelé banány
čokoládová tyčinka na polevu
Príprava
Perníčky nakrájajte na plátky o šírke cca 0,8 cm.
Banány ošúpte a nakrájajte na kolieska o šírke 3-5 mm.
Šalátovú misu vyložte fóliou a natiahnite ju aj cez okraj.
Ako prvú vrstvu naskladajte perníčky a zalejte ich kyslou smotanou.
Druhú vrstvu tvorí banán a opäť kyslá smotana, potom opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady. Poslednou vrstvou bude kyslá smotana.
Zakryte tortu fóliou a nechajte ju stuhnúť cca 7 hodín
Tortu vyklopte a odstráňte fóliu.
Roztavte čokoládovú tyčinku a použite ju ako polevu na povrch torty. Nechajte opäť stuhnúť a môžete podávať.