Kuracie stehná v pekinskej kapuste. Sú tak výborné, že si určite pridáte!

Pałki z kurczaka w kapuście pekińskiej

Namiesto pekinskej kapusty môžete použiť aj mladú a čerstvú bielu kapustu, ktorú si predtým obvarte.

INGREDIENCIE:

1 pekinská kapusta
6-8 kuracích stehien
1 koreninová zmes na kurča
1 veľká červená paprika
1 pór
mletá paprika
soľ

POSTUP:

Každé kuracie stehno umyte, osušte a potrite koreninovou zmesou na kurča. Papriku nakrájajte na kocky a pór na prúžky.
Kapustu rozdeľte na listy, odrežte z nich bielu čas a ponorte ich na pár sekúnd do vriacej vody. Dva listy kapusty uložíme na seba, položíme na ne kuracie stehno a pridáme trochu papriky, pór a zvinieme. Všetky obalené kuracie stehná uložíme do pekáča, prilejeme 3 lyžice vody, posypeme soľou a mletou paprikou. Pekáč vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov na asi 60 minút (bez prikrytia) a často stehná zalievame vytvoreným výpekom.

Zdroj: smakiweroniki.pl

Chod hore