Namiesto pekinskej kapusty môžete použiť aj mladú a čerstvú bielu kapustu, ktorú si predtým obvarte.
INGREDIENCIE:
1 pekinská kapusta
6-8 kuracích stehien
1 koreninová zmes na kurča
1 veľká červená paprika
1 pór
mletá paprika
soľ
POSTUP:
Každé kuracie stehno umyte, osušte a potrite koreninovou zmesou na kurča. Papriku nakrájajte na kocky a pór na prúžky.
Kapustu rozdeľte na listy, odrežte z nich bielu čas a ponorte ich na pár sekúnd do vriacej vody. Dva listy kapusty uložíme na seba, položíme na ne kuracie stehno a pridáme trochu papriky, pór a zvinieme. Všetky obalené kuracie stehná uložíme do pekáča, prilejeme 3 lyžice vody, posypeme soľou a mletou paprikou. Pekáč vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov na asi 60 minút (bez prikrytia) a často stehná zalievame vytvoreným výpekom.
Zdroj: smakiweroniki.pl