V roku 2003 začala s pestovaním dlhých vlasov. Od tej doby sa ich nedotkli žiadne nožnice

Väčšina dievčat vie z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že dlhé vlasy spôsobujú nemalé nepríjemností. V lete sa totiž ženská koruna krásy premení nástroj mučenia, kedy sa neskrotné vlasy musia neustále umývať, česať, fénovať či dávať do gumičky.

Napriek tomu mnohé ženy si vedome nechávajú svoje vlasy narásť do nezvyčajných dĺžok. Niektoré si myslia, že to bude vyzerať lepšie, iné sa jednoducho rady cítia majiteľkami luxusnej hrivy. Avšak, nie všetky sú schopné čakať a venovať sa každodennej starostlivosti rastúcim vlasom.

Ruská obyvateľka Dáša Gubanova má na internete prezývku „ruská Rapunzel“. Na sociálnej sieti Instagram ju sleduje takmer 212-tisíc používateľov. Jej fanúšikovia sú v roztržení, keď vytvorí a uverejní fotografie jej dlhých vlasov.

Dáša si prestala vlasy strihať od roku 2003. Dnes ich má po členky a sama vyhlásila, že bude spokojná len vtedy, keď dĺžka bujnej hrivy sa bude rovnať jej výške.

Dokonca aj počas svojho detstva jej vlasy dosahovali dĺžku ku kolenám. V období dospievania si vlasy nechala ostrihať a neraz zaexperimentovala s ich farbou a rôznymi dĺžkami.

S kamarátkou sa stavila o to, kto si nechá narásť dlhšie vlasy. Najzaujímavejšie je, že jej zo začiatku nešlo o žiadne prekonávanie rekordov. Po víťazstve stávky sa Dáša rozhodla, že si ich nechá.

Čas plynul a vlasy ženy boli čoraz dlhšie a hustejšie. Ženin priateľ, ktorý sa neskôr stal aj jej manželom, bol veľkým obdivovateľom jej koníčka. V súčastnosti aj ich dcérka chce mať rovnako dlhé a husté vlasy ako jej mamka!

Po čase sa kráska s dlhými vlasmi dostala aj do povedomia médií. Písali o nej mnohé zahraničné noviny, ľudia ju začali spoznávať na uliciach a spoločnosť vyrábajúca produkty na starostlivosť o vlasy jej ponúkla zmluvu na spoluprácu.

V súčastnosti sa venuje populárnemu blogu, kde svojím fanúšikom zdieľa tajomstvá starostlivosti o dlhé vlasy. Sama o sebe tvrdí, že sa nepovažuje za žiadnu hviezdu. Je nadšená, ak môže ľuďom poskytnúť kvalitné a overené rady.

Skôr či neskôr si aj tak myslíme, že svoj vzhľad vlasov zmení na nepoznanie. Po tom, čo si nechá narásť vrkoč až po zem, si určite nájde nový rekord, ktorý sa bude snažiť dosiahnuť. Myslíte si, že dlhé vlasy jej vydržia ešte dlho?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=UCeFg6tjHXA

 

 

Chod hore