15 príbehov, ktoré vám zlepšia náladu, aj keď ste mali strašný deň

V poslednej dobe sa okolo nás deje veľa negatívneho – vojny, choroby, škandály a smrť. Netreba však zabúdať ani na fakt, že na svete sa každú minútu udeje aj niečo dobré, pozitívne, len sa to tak často neobjavuje v žiadnych médiách.

Hoci si pred zlými vecami zakrývame oči, neznamená to, že sa z ničoho nič pominie, to isté však platí aj pri pozitívnych udalostiach. Deje sa to všade na každom kroku, my sme bohužiaľ ponorení do našich vlastných myšlienok, smútku, hnevu a starostí, kvôli čomu si to mnohokrát ani nevšimneme. Najdôležitejšie je teda začať od seba, pretože aj ten najmenší dobrý skutok dokáže tento svet urobiť lepším.

V USA sa niekoľko kamiónov postavilo do radu, aby pomohli pri záchrane človeka, ktorý chcel spáchať samovraždu skokom z mosta.

Brankár FK Partizan Belehrad, ktorý bol počas celého zápasu urážali fanúšikovia z tribún.

Môj sused každý deň volá so svojou mladšou sestrou, aby jej pomohol s úlohami z matematiky.

Bezdomovec dal svoje posledné 3 libry študentke, ktorá nemala dostatok peňazí na cestu domov. Neskôr zmobilizovala svojich kamarátov a vyzbierali pre neho 42 000 libier.

Montana Brownová bolovala proti zákernej rakovine už dvakrát počas svojho doterajšieho života. Najskôr keď mala 2 roky a potom 15 – podarilo sa jej ju prekonať. Keď vyrástla, dostala prácu ako zdravotná sestra a v nemocnici zachraňuje ľudské životy.

David a Heather Mosherovci sa zosobášili v nemocnici, pretože žena bojovala s rakovinou. O 18 hodín neskôr zomrela…

V roku 1998 dôstojník Peter Hertz zachránil dievčatku počas veľkého požiaru. O 18 rokov neskôr prišiel na jej promócie.

5-ročný Shawn si oblieka kostýmy superhrdinov a pomáha mačkám bez domova.

Muža prekonal infarkt, počas toho, ako čistil chodník od snehu. Záchranári, ktorí ho odviezli do nemocnice, sa potom vrátili k jeho domu a dokončili prácu.

Otec nevesty sa niekoľko rokov pred smrťou rozhodol darovať svoje orgány iným ľuďom. Na jej svadbu prišiel muž, ktorý dostal srdce jej otca.

Dôchodca z Dublinu každý večer pripravuje približne 50 porcií kari, ktoré následne rozdáva bezdomovcom na uliciach.

Manny Pacquiao je jediný boxer v histórii, ktorý má titul šampiónov v 8 hmotnostných kategóriách. Za svoje honoráre postavil na rodných Filipínach tisíce domov pre chudobné rodiny.

Na olympijských hrách v Rio de Janeiro sa počas bežeckých pretekov Novozélanďanka Nikki Hamblin zrazila s Američankou Abbey D´Agostino. Žena pomohla súperke vstať a ruka v ruke dobehli do spoločného cieľa. Obe postúpili do finále a získali medaile za skutočné športové správanie.

Thajský bezdomovec našiel na zemi peňaženku s veľkou sumou peňazí a kreditnými kartami, no rozhodol sa ju odniesť na policajnú stanicu. Ukázalo sa, že išlo o majiteľa malej továrne, ktorý dal mužovi služobný byt a stálu prácu.

Moja dcéra je od narodenia slepá, preto sme sa na 9. narodeniny rozhodli vyrobiť jej čokoládu, kde bolo v Braillovom písme napísané „Ľúbim ťa“ a „Všetko najlepšie.“

Áno, sú to len malé príbehy bežných ľudí, no aj to dokáže mnohým ľuďom zlepšiť deň či dokonca zachrániť život. Koniec koncov, aj malé skutky sú dôkazom, že ľudstvo na tom nie je až tak zle, ako si niektorí z nás myslia.

zdroj:videoboom.cc

 

Chod hore