18 nečakaných zvláštností z filmu Pretty Woman, o ktorých ste určite nevedeli

Od vydania filmu Pretty Woman už uplynulo 28 rokov, no romantická komédia má svojich fanúšikov po celom svete. Herci Richard Gere a Julia Roberts dokázali svoje postavy zahrať mimoriadne dôveryhodne, čo pridalo na celkovej úspešnosti tohto filmu.

Dnes vám prezradíme fakty, o ktorých ste ani netušili. Po opätovnom pozretí filmu začnete venovať pozornosť práve týmto detailom.

  1. Pretty Woman – Disney rozprávkaJedná zo spoločností Walta Disneyho pracovala na tvorbe filmu. Možno je tomu ťažko uveriť, keďže dej ukazuje vzťah medzi milionárom a prostitútkou. V kinách mohli mladiství tento film sledovať len v sprievode ich rodičov, čo je pre spoločnosť Disney nezvyčajná podmienka.

  2. 3000 dolárov – takto mal vyzerať pôvodný názov filmu. Išlo o sumu, ktorú Edward ponpkol Vivien za to, že s ním bude istú dobu žiť.
  3. Rolu Vivienne mala pôvodne stvárniť Molly Ringwald, ktorá bola v tej dobe slávnejšia, no ponuku na poslednú chvíľu odmietla. Herečka neskôr priznala, že svoje rozhodnutie ľutuje.
  4. Úlohu milionára hral Richard Gere, čím nahradil Denzela Washingtona a Al Pacina.
  5. Skladba zo scény, kde Richard Gere hral na klavíri, bola skomponovaná samotným hercom.
  6. Scéna, kde Richard dával Viviene náhrdelník a buchol jej krabičkou po prstoch bola čistá improvizácia.
  7. Náhrdelník bol v skutočnosti mimoriadne drahý. Ozdoba v hodnote 250 000 dolárov bola pod ochranou ozbrojených mužov.
  8. Aby sa režisérovi podarilo získať Vivienin úprimný smiech, v určitých scénach jej šteklil nohy.
  9. Červenú bundu kúpili tesne pred nakrúcaním len za 30 dolárov.
  10. Plagát k filmu bol takým menším podvodom. Namiesto tela Julie Roberts tam bolo telo Shelley Michelle a farba vlasov Richarda Gerea bola o niekoľko odtieňov tmavšia.
  11. Počas nakrúcania scény v spálni bola v pomerne veľkom nervovom vypätí, kvôli čomu sa jej na čele ukázala žila. Richard spolu s režisérom žilu masírovali dovtedy, kým nezmizla.
  12. Rolu Edwarda Lewisa mal hrať John Travolta alebo Sylvester Stallone – herci túto ponuku odmietli.
  13. Režiséri chceli vidieť Vivien na opere v čiernych šatách, ale návrhár šiat sa domnieval, že červená herečke perfektne sadne. Jeho názor zvíťazil a Viviene sa v opere nakoniec objavila v červenej róbe.
  14. Úloha Vieninej kamarátky bola ponúknutá Demi Moore, tá to však odmietla.
  15. Celková suma za film bola 33-krát vyššia než bol plánovaný rozpočet.
  16. Režisér Harry Marshal dal hlavnej postave priezvisko Ward na počesť svojho starého otca.
  17. Spočiatku mala byť na konci filmu ukázaná smrť Kit z predávkovania drog. Režisér si však uvedomil, že by to nebol správny krok a film by mal mať šťastný koniec.
  18. Rolu detektíva si zahral Hank Azaria, ktorý najskôr dostal úlohu v hororovom filme. Herec sa neskôr zaujímal o dabing Simpsonovcov a Futuramy.

Ako môžete vidieť, film mohol byť natočený v úplne inom hereckom obsadení. Je ťažké si predstaviť, či by bol film tak úspešný bez skvelej improvizácie Richarda Gerea a zvláštneho kúzla Julie Roberts!

zdroj:videoboom.cc

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “18 nečakaných zvláštností z filmu Pretty Woman, o ktorých ste určite nevedeli”