Pápež prirovnal dobrovoľné potraty k praktikám nacistov

Pápež František kritizoval dobrovoľné interrupcie a prirovnal ich k praktikám nacistov. Tí k nim pristupovali kvôli „udržaniu čistoty rasy“, dnes podľa pápeža robíme to isté len v „bielych rukavičkách“. Pápež to povedal vo Vatikáne na stretnutí so zástupcami talianskych rodinných združení. Argentínsky denník Clarín v tejto súvislosti pripomenul, že poslanci v Argentíne, odkiaľ pápež pochádza, tento týždeň schválili návrh na legalizáciu interrupcií.

„V minulom storočí bol celý svet v šoku z toho, čo robili nacisti, aby uchovali čistotu rasy. Dnes robíme to isté, ale v bielych rukavičkách, „povedal pápež, ktorého občianske meno je Jorge Bergoglio. „Prečo už nevidíme na uliciach trpaslíkov? Pretože mnohí lekári hovoria: narodil by sa s anomáliou, ukončime to, „uviedol tiež podľa argentínskej tlače pápež. Dodal, že ženy si chcú takto zabezpečiť pohodlný život, a pritom zabijú nevinného.

Podľa pápeža by sa deti mali „prijímať tak, ako prídu, ako ich Boh pošle“. František tiež vyzval vlády, aby podporovali rodiny. Narodenie detí je podľa neho pre krajinu tou najlepšou investíciou a základnou podmienkou jej budúcej prosperity.

zdroj foto:Crux Now

Chod hore