Ukázalo sa, že ľudia s okuliarmi sú skutočne múdrejšie, než všetci ostatní

Ak nosíte okuliare, máme pre vás dobrú správu: je pravdepodobné, že ste majiteľom nadpriemernej inteligencie.

Je ľahké predpokladať, že inteligentní ľudia nosia okuliare, keďže trávia viac času čítaním. V skutočnosti podľa novej štúdie publikovanej v Nature Communications existuje genetická súvislosť medzi mentálnou schopnosťou a nosením okuliarov.

Medzinárodný tím vedcom vedený Edinburskou univerzitou, skúmal vzájomnosť medzi génmi a kognitívnymi funkciami človeka. Tieto dva faktory študovali u viac ako 300 480 ľudí, aby zistili, či existuje spojenie medzi génmi zodpovednými za intelekt a génmi zodpovednými za zdravie. Analyzovali 148 genómových oblastí spojených so zlepšenou kognitívnou funkciou.

Tím našiel genetické korelácie medzi všeobecnou kognitívnou funkciou a množstvom zdravotných porúch. Je pozoruhodné, že našli spojenie medzi inteligenciou a krátkozrakosťou, ako aj potrebu nosenia okuliarov alebo kontaktných šošoviek.

Zaujímavé bolo, že našli negatívnu koreláciu medzi inteligenciou a ďalekozrakosťou.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt woman with glass

Navyše, vedci odhalili negatívne korelácie medzi kognitívnymi funkciami a ochoreniami, ako sú infarkt, angina pectoris, rakovina pľúc, hypertenzia a osteoartritída. Navyše sa ukázalo sa, že ľudia s rozvinutými kognitívnymi funkciami sú menej náchylní na depresiu.

Avšak, toto je len korelácia, neznamená to okamžite, že ak ste múdrejší, potom máte menšie riziko ochorenia, napríklad rakoviny pľúc. Dôvod tejto súvislosti je stále neznámy a vyžaduje si ďalšie štúdium.

Existuje tiež veľa empirických dôkazov, že ľudia vyzerajú múdrejšie v dioptrických okuliaroch. Viaceré štúdie zistili, že ľudia, ktorí nosia okuliare, sú inými vnímaní ako tí inteligentnejší, spoľahlivejší, pracovitejší a čestnejší.

Takže neváhajte a noste okuliare! Ide skutočne o znak veľkej inteligencie!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Ukázalo sa, že ľudia s okuliarmi sú skutočne múdrejšie, než všetci ostatní”