Výhody kvalitnej tepelnej izolácie: Využite spoľahlivé garážové brány, okná a dvere

Vďaka využitiu moderných produktov vylepšíte vlastnosti svojho domu. Zateplenie je totiž veľmi dôležité, obmedzíte tak tepelné straty, čím ušetríte energiu aj náklady za vykurovanie. Kľúčové sú kvalitné garážové brány, okná a dvere.

Garážové brány

Garážové brány sú vyrábané z rôznych materiálov a využívajú odlišné technológie. Pri správnom výbere tak zvýšite bezpečnosť, súkromie, pohodlie, a navyše obmedzíte hluk a prach. Preto sa vyplatí vyberať starostlivo. V ponuke nájdete viaceré typy brán podľa toho, ako fungujú. Nájdete tak presne to pravé pre svoju garáž podľa toho, aké máte požiadavky.

Zdroj obrázka: Lomax-brany.sk

Sekčné brány

Tento typ brán je rozdelený do niekoľkých sekcií, ktoré zachádzajú pod strop či prípadne do boku. Vďaka tomuto systému nezaberajú v garáži takmer žiadne miesto. Ich veľkou výhodou je zvuková izolácia, tá sa hodí predovšetkým do garáže, ktorá má aj iné využitie než pre auto.

Okrem toho majú sekčné garážové brány skvelú tepelnú izoláciu, nebudete tak strácať teplo z nadväzujúceho domu, prípadne oceníte príjemnú teplotu priamo v garáži. V lete potom tepelná izolácia slúži aj ako pasívne chladenie interiéru. Chod sekčných brán je veľmi tichý, je však potrebné počítať s tým, že potrebujú pravidelné mazanie a nastavenie.

Rolovacie brány

Rolovacie brány sú tvorené lamelami s vodiacou lištou, navíjajú sa tak pod strop. Nezaberajú tak príliš miesta a ich prevedenie je jednoduché. Oplatí sa investovať do zateplených lamiel, tie navyše môžete jednoducho vymeniť. Ich nevýhodou však môže byť o niečo menšia mechanická odolnosť. Ide však o praktické riešenie, ktoré skvele poslúži.

Výklopné brány

Výklopné brány sa vyklápajú pod strop, preto je potrebné počítať s dostatkom priestoru. Z časti sa navyše brány otvárajú pred otvorom. K ich výrobe sa používa väčšinou oceľový alebo pozinkovaný oceľový plech, a to aj v zateplenom variante. Napriek tomu však nedosahujú výklopné brány takých skvelých vlastností ako predchádzajúce typy. Ide ale o finančne priaznivé riešenie. Oceníte taktiež možnosť diaľkového ovládania a rôznych doplnkov – fotobunky alebo čidlá pohybu.

Posuvné brány

Posuvné brány oceníte najmä v prípade, keď potrebujete prechádzať z garáže a dovnútra. Môžete totiž ľahko otvoriť len časť. Vďaka tesneniu a tepelnej izolácii sa nemusíte báť tepelných strát, zachováte tak nízkoenergetický dom. Rozhodne sa oplatí investovať do tepelnej izolácie, môžete tak získať pasívny dom, ktorý spĺňa kritériá energetických úspor pre jeho prevádzku. Kvalitné garážové brány sa tak rozhodne vyplatia.

Kvalitné okná

Aby ste ušetrili náklady za vykurovanie, je potrebné zaobstarať si taktiež kvalitné okná s vhodnou tepelnou izoláciou. Dôležitý je počet skiel a kvalita okenného profilu. Základnými typmi okien je dvojsklo a trojsklo. Klasickou voľbou bývajú plastové okná, pokiaľ si však potrpíte na kvalitu, pozrite sa na hliníkové okná. Tento materiál ponúka pevnosť a stálosť, pričom je ľahký. Napriek tomu ponúka skvelú izoláciu, či už s dvojsklom, alebo trojsklom.

Zdroj obrázka: Lomax-brany.sk

Zateplenie dverí

Dverami často uniká zbytočne mnoho tepla. Pokiaľ hľadáte moderné riešenie, ktoré je praktické a pôsobivé, zvoľte hliníkové vchodové dvere. Tie ponúkajú skvelé vlastnosti – špičkovú tepelnú izoláciu, atraktívny dizajn a vysokú odolnosť a životnosť. Vyberať môžete z rôznych farieb a dekorov dreva. Samozrejmosťou je spoľahlivý zámok, ktorý ponúka pohodlné používanie a zamykanie dverí. Doplniť ich môžete madlom, poštovou schránkou či samozatváračom. Ide teda o dizajnové riešenie bez kompromisov.

Tepelnú izoláciu by sme rozhodne nemali podceňovať, vďaka nej totiž ušetríte za prevádzku domu. Vyberajte preto z kvalitných garážových brán, dverí a okien.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Výhody kvalitnej tepelnej izolácie: Využite spoľahlivé garážové brány, okná a dvere”