Chcete kávu ako z kaviarne? Vyberte si stroj, ktorý má na jej prípravu nadanie

Dobrý začiatok dňa bez kávy je pre mnohých z nás nepredstaviteľný. Zhruba 15 káv týždenne vypije viac ako polovica Slovákov a 25 káv za týždeň si podľa prieskumov dopraje niečo cez 20 % ľudí. Kávovar je preto pre mnohé domácnosti v dnešnej dobe absolútnou nevyhnutnosťou.

Avšak, to, ktoré zariadenie si pre potrebu prípravy tohto lahodného nápoja domov prinesiete, je rovnako dôležité, ako typ kávy, ktorú si vyberiete.

Aj v tomto smere je sortiment kávovarov obrovský. Mnohé sa medzi sebou výrazne líšia nielen svojou funkčnosťou a typom pripravovanej kávy, ale aj cenou a značkou.

Okrem osobných preferencií však hrajú pri výbere nového kávovaru rozhodujúcu úlohu aj ďalšie aspekty, s ktorými sa môžete zoznámiť v našom kontrolnom zozname a na ich základe si potom vybrať domov ten najlepší DeLonghi kávovar.

Automatický kávovar je riešenie

Príprava kávy si od jej vzniku prešla mnohými spôsobmi. Výdobytky modernej doby však klasické varenie kávy zmenili na proces, pri ktorom vám stačí využiť na prípravu šálky plnej chutí a vône jedno univerzálne zariadenie.

Plnoautomatický kávovar kombinuje široké spektrum funkcií s čo najmenšou námahou. Stlačením jedného tlačidla je káva čerstvo namletá a pripravená podľa želania na správny proces zalievania. Obohatiť alebo zjemniť chuť kávy tiež môžete s pomocou rôznych modelov s napeneným alebo teplým mliekom, ktoré vychádza priamo z prístroja.

Väčšina plnoautomatických strojov má tiež integrovaný mlynček, ktorý umožňuje vychutnať si čerstvo pomleté zrná keď to potrebujete a bez toho, aby ste museli kupovať ďalšie zariadenie alebo novú kávu, pretože chuť tej starej už vyprchala.

Tento plnoautomatický stroj je pre všetky svoje funkcie dobrou voľbou nielen pre kaviarne a reštaurácie, ale pre vašu domácnosť.

Kritériá, ktoré majú rozhodujúce slovo a môžu zúžiť váš výber

Lahodná chuť kávy je vzácna pre väčšinu z nás. Napriek tomu si podľa spomínaných štatistík a prieskumov Slováci tento nápoj pripravujú viac pre jej povzbudivý účinok a silu.

Nájde sa však aj skupina ľudí, ktorí si okrem kofeínu vedia vychutnať rovnako lahodnú chuť mliečnej peny cappuccina, takže v takomto prípade zas bude rozhodovať schopnosť kávovaru pripraviť a namiešať viacero rôznych kofeínových a iných nápojov. Mnohí si zasa potrpia na krátkom čase prípravy kávy stlačením jedného tlačidla.

To všetko možnosti výberu zužuje, čo ale neznamená, že vaše šance na prípravu vami obľúbeného nápoja sú menšie. Práve naopak. Moderné kávovary do domácnosti sú vybavené množstvom viacerých funkcií, pomocou ktorých si svoju kuchyňu alebo obývaciu izbu premeníte na profesionálnu kaviareň veľmi jednoducho a rýchlo. Tak sa o tom presvedčte a na Okay.sk si vhodný  kávovar vo výhodnej cene vyberte.

Zdroj obrázkov:

  1. Proxima Studio/Shutterstock.com
  2. YKTR/Shutterstock.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Chcete kávu ako z kaviarne? Vyberte si stroj, ktorý má na jej prípravu nadanie”