Stvorené priamo pre vašu spálňu: 5 dôvodov, prečo by ste mali zvážiť kúpu nábytku na mieru

Navrhnúť dokonalú spálňu si vyžaduje starostlivý a dobre premyslený výber všetkých komponentov, od základného nábytku až po moderné dekorácie a doplnky. Prispôsobenie jednotlivých kusov spálňového nábytku sa stáva obľúbeným riešením v oblasti interiérového dizajnu. Tu je 5 dôvodov, ktoré vám prezradia, prečo je to tak.

Vysoká kvalita

Kvalita nábytku vyrobeného na mieru, či už ide o postele, vstavané skrine či stolíky, je spravidla vyššia ako pri modeloch, ktoré putujú do predajní priamo zo sériovej výroby. Nábytkárski majstri venujú každému kusu osobitnú pozornosť, aby zabezpečili, že výsledný produkt bude zodpovedať požiadavkám zákazníka. Platí heslo Náš zákazník, náš pán”.

Viacúčelovosť podľa predstáv

Viacúčelový nábytok je dokonalým riešením pre malé či atypické spálne. Môžete si sami navrhnúť kúsky, ktoré v štandardnej predajni len tak ľahko nenájdete. Prispôsobte ich vašim požiadavkám a vyťažte z nich maximum. Čo tak pohodlná posteľ so spoľahlivým matracom, úložným priestorom a policami zabudovanými v jej čele, ktoré budú nahrádzať funkciu nočného stolíka?

Unikátny štýl

Stalo sa vám niekedy, že ste hodiny blúdili po obchode s nábytkom, no aj tak ste nedokázali nájsť kúsok, ktorý by sa perfektne hodil do vašej spálne? Alebo máte netradičnú a odvážnu víziu, ako by mala vyzerať vaša skriňa či stôl? Prevezmite kontrolu a dajte ich vyrobiť na mieru. Zručný remeselník vám zhotoví unikátny nábytok, ktorý bude jediný svojho druhu.

Maximálny úložný priestor

Nábytok na mieru dokáže posunúť limity úložného priestoru vyššie a inteligentne sa popasovať s akoukoľvek priestorovou výzvou. Nechajte si zhotoviť praktickú vstavanú skriňu, ktorá sa bude ťahať po celej dĺžke steny a využije aj zabudnutý priestor nad dverami. Okrem toho si môžete sami navrhnúť rozloženie a počet políc, regálov či šuplíkov, ktoré vyhovujú vašim skladovacím nárokom.

Prispôsobivosť

Nemusíte sa viazať na súčasné trendy a dostupnosť nábytku v obchodoch. Veľkosť, štýl či výber materiálu bude len na vás. Výhodou tohto nábytku je jeho vysoká úroveň prispôsobivosti – pokojne ho môžete zakomponovať do už existujúceho priestoru s iným zariadením a dekoráciami alebo naopak, urobiť z neho dramatický kúsok, ktorý bude dominantou miestnosti.

Skryté nevýhody

Aj keď výhody tohto interiérového riešenia na mieru prevyšujú jeho nevýhody, rozhodli sme sa ich pre komplexnosť zakomponovať do tohto článku. Existujú 2 veci, s ktorými budete musieť počítať, a to vyššia cena, a dlhšia doba výroby.

Vyššia cena – náklady na dizajnérsky nábytok sú väčšinou vyššie ako pri kúpe hotových modelov od maloobchodných či veľkoobchodných predajcov. Aj keď ide o drahšiu možnosť, tento nábytok si udrží svoju hodnotu aj po rokoch. Ide teda o rozumnú investíciu, ktorá môže zvýšiť celkovú cenu, teda hodnotu nehnuteľnosti.

Dlhšia čakacia doba – pri výrobe nábytku na mieru budete musieť byť trpezliví. Dobre odvedená robota si vyžaduje určitý čas. Výroba závisí od niekoľkých faktorov, a to od zaneprázdnenosti, resp. obľúbenosti stolára, ktorého ste si vybrali, návrhu a zložitosti konštrukcie a tiež od množstva nábytku.

Zhrnutie

Nábytok na mieru je skvelou investíciou, ktorá vám prinesie jedinečné viacúčelové kúsky s maximálnym úložným priestorom, ktorých kvalita a trvácnosť je neporovnateľne vyššia ako pri kúpe hotového nábytku. A vďaka vysokej prispôsobivosti dokážete využiť aj atypické zákutia vo vašom dome. To sa oplatí!

 

Zdroj obrázku 1: All About Space / Shutterstock.com ; Zdroj obrázku 2: Dahin / Shutterstock.com

Chod hore