Najznámejšie mýty o granulách pre psov

Nielen pre ľudí sú raňajky, obedy a večere obľúbenými časťami dňa. Aj naši štvornohí miláčikovia sa tešia na chvíľu, kedy im dáte plnú misku ich obľúbených granúl. Tak ako v ľudskej strave, tak aj v tej psej, existujú mýty, ktoré nás sprevádzajú celé desaťročia a ľudia im stále veria. Aké sú najznámejšie mýty o granulách pre psov?

Máte doma šteniatko či dospelého psíka a zvažujete, že mu kúpite nové granule? Možno ste si všimli, že mu aktuálne granule príliš nechutia. Ako sa vyhnúť mýtom pri vyberaní vhodného krmiva pre psov? Čomu by ste nemali naletieť?

Granule podľa plemien

Určite ste si v obchodoch všimli granule určené zvlášť pre Nemeckého ovčiaka, Zlatého retrívera alebo pre Maltézskeho psíka. Ide o marketingový ťah, ktorý vás zláka, pretože vidíte na obale psa, ktorého máte aj vy doma. Ak sú granule kvalitné a dobre spracované, nezáleží na tom, pre aké plemeno sú určené.

Pozor! Granule určené pre malé a veľké plemená sú v poriadku. Nejde v nich o samotné zloženie ale o veľkosť granúl. Malému psíkovi by sa zle prežúvali veľké granule a naopak.

Všetky granule obsahujú pridané látky

Sú ľudia, ktorí svojich kŕmia čímkoľvek, len nie granulami. Boja sa, že granule a najmä tie farebné obsahujú priveľa chémie. Áno, granule, ktoré sú stoja pár eur, majú nekvalitné, nezdravé zloženie a sú plné farebných granúl, skutočne obsahujú veľa pridaných látok.

Na vás, ako na majiteľovi, je nájsť si pár minút vášho času a prečítať si zloženie. Kvalitné granule obsahujú skutočne málo zložiek, medzi ktorými nájdete predovšetkým mäso.

S cenou granúl rastie kvalita

Aj tie najlepšie granule pre psov vám nemusia spraviť škrt cez rozpočet. Nie všetky kvalitné granule sú cenovo nedostupné. Je samozrejmé, že ak granule obsahujú predovšetkým mäso, ich cena stúpne. Dajte si však pozor na predražené granule, ktoré vidíte v reklamách. Môžete byť nemilo prekvapení, keď si prečítate zloženie. Myslite na to, že zdravie psa je na prvom mieste.

Zdroj obrázku: Avocado_studio / Shutterstock.com

Chod hore