Ľahké parfémy pre mužov vhodné aj do horúcich letných dní

Výber parfumu môže byť pekne zapeklitou situáciou. V množstve, ktoré je dnes v ponuke, sa ťažko orientujeme a po otestovaní viacerých vôní už naše čuchové bunky majú dosť. Poradíme vám, ktoré parfémy sú pre tohtoročné leto top a s ktorými určite nešliapnete vedľa.

Vôňa by mala byť odrazom vašej osobnosti. Preto by ste si na jej výbere mali dať záležať. Korenené a intenzívne pánske voňavky často značia skôr temperamentnú a energickejšiu povahu, vodné tóny si naopak zase viac obľubujú pokojné tipy. Po čom siahnuť, aby parfém sedel vám a páčil sa aj vášmu okoliu?

Hugo Boss No. 6 Bottled

Tento parfém je obľúbencom naozaj mnohých mužov už od uvedenia na trh v roku 1998. Jeho špecifická svieža vôňa totiž lahodí takmer každému. Tóny sú ale zároveň veľmi drevité a korenené s ovocnými podtónmi slivky a jablká. Napriek tomu, že patrí do rodiny aromatických parfumov, je jeho vôňa ľahká a nevtieravá. Drevité tóny sa totiž neskôr rozvinú do jemných kvetinových vôní karafiátu. Tento parfém je ideálny na každodenné použitie, bez obáv ho môžete použiť aj na špeciálne príležitosti, ako je svadba, rande alebo párty s kamarátmi.

Davidoff Cool Water Man

Jemná ale výrazná a dlhotrvajúca vôňa Davidoff Cool Water obsahuje viacero podtónov, ktoré lahodia pánskym čuchovým bunkám. Na trh bol parfém uvedený v roku 1988 a odvtedy sa stal obľúbencom nejedného muža. Produkt poznáte podľa jeho špecifického modrého flakónu, ktorý má pripomínať more a muža vrhajúceho sa do rozbúrených vĺn. Vďaka jeho citrusovým tónom, ktoré prechádzajú do jemnej vône jazmínu ho môžete používať každý deň aj cez leto. Vďaka spojeniu s vetiverom, ktorý žne komunita na Haiti v rámci udržateľného získavania zdrojov, sa parfém postupne rozvíja do drevitých tónov. Doprajte si s touto vôňou štipku sviežosti v kombinácii sily a sofistikovanosti.

Armani Acqua di Gio Pour Homme

Pánsky ekvivalent jednej z najobľúbenejších dámskych vôní z dielne Armani pripomína sviežosť mora. Je silnejšia a výraznejšia, ale stále jemne svieža. Táto kombinácia bola dosiahnutá vďaka spojeniu intenzívneho bergamotu s jemnosťou kvetov jazmínu, ruže a rozmarínu. S týmto parfémom vám sebavedomie a charizma určite chýbať nebude. Siahnite po ňom ale skôr večer, až zájde slnko. Tak si vychutnáte jemný dotyk slnečných lúčov na koži aj po západe slnka. Táto vôňa ideálna na romantický večer na pláži či prechádzku po zapadnutých uličkách prímorského mestečka je plná voľnosti a slobody.

Zdroj obrázku: New Afric / Shutterstock.com

Chod hore