S čím nosiť gumáky, aby ste vyzerali módne a štýlovo?

Zabudnite na predstavu, že gumáky sú vhodné len na zablatené dni vonku. So správnymi gumákmi máte pár topánok, ktoré môžete upravovať rôznymi spôsobmi, až sa budete čudovať, čo ste kedy robili bez nich. Neviete, kde začať? Tu je náš sprievodca štýlom, ako nosiť gumáky rôznymi spôsobmi.

Džínsy a gumáky

Džínsy a gumáky boli vyrobené jeden pre druhého a toto je zďaleka najjednoduchší spôsob, ako ich nosiť. Ak sa chystáte ísť cestou džínsov, uistite sa, že si vyberiete úzke alebo rovné džínsy s efektívnym, priliehavým štýlom. Ľahko sa zasunú a ukážu tvar vašich gumákov – nechcete si topánky vypchávať voľnými džínsami, pretože to spôsobí menej elegantne.

K čižmám môžete nosiť akúkoľvek farbu denimu. Tmavá džínsovina predĺži nohu a vytvorí elegantnú siluetu, zatiaľ čo svetlejšia džínsovina sa skvele hodí k letným štýlom. Noste ich s hrubými ponožkami, aby boli vaše nohy v pohodlí a podporili tvar čižiem, a navrstvite ich cez svoj obľúbený vlnený kabát, ležérny sveter alebo kockovanú košeľu, aby ste dosiahli skvelý vzhľad.

S legínami

Ak vám chýbajú úzke džínsy, legíny sú ďalšou najlepšou vecou a perfektne fungujú s akýmikoľvek gumákmi. Ich priliehavý štýl znamená, že dokonale vkĺznu do topánok a dodajú vám elegantný vzhľad s dlhými nohami.

Noste ich s nadrozmerným pleteným svetrom a s elegantným šálom pre neformálny, no zároveň štýlový efekt, alebo v kombinácii s neformálnou košeľou a vestou pre skvelý vidiecky vzhľad. Skúste do svojho oblečenia pridať náznak farby, ktorý zodpovedá farbe vašich gumákov; môžete to urobiť s taškami, šatkami, šperkami alebo dokonca s košeľami navrstvenými pod svetre.

So šortkami

Gumáky s kraťasmi sú dokonalým a klasickým festivalovým módnym lookom, ktorý sa každý rok vracia so sviežou energiou. Pre tento nadčasový letný vzhľad si môžete zvoliť pár džínsových šortiek s rozstrapkanými lemami, ktoré sú ideálne na festivalové polia, keď ich zladíte s vašimi obľúbenými tričkami. Alebo pre trochu upravenejší vzhľad skúste vyhrnuté šortky alebo pestrofarebné plátené šortky s trochu dlhším spodným lemom, ktoré sú ideálne na každodenné nosenie.

Ak sa práve nevyhrievate na slniečku na festivale, môžete šortkový komplet vyvážiť tričkom s dlhým rukávom alebo vrstvením nadrozmernej džínsovej košele cez vrch outfitu. Na trochu chladnejšie dni si môžete obuť aj ponožky po kolená, aby ste mali nohy v čižmách v pohodlí a teple – zabávajte sa s jasnými, kontrastnými farbami, aby ste upútali pozornosť na svojich Lovcov.

So sukňami

Vedeli ste, že svoje gumáky môžete nosiť aj so sukňami? Gumáky a sukne spolu vytvárajú úžasne lichotivý a ženský štýl, ktorý môžete nosiť takmer kdekoľvek, a ak sa dobre rozhodnete, môže vytvoriť prekvapivo sofistikovaný outfit.

Kľúčom k tomu, aby tento vzhľad fungoval, je dĺžka sukne. Vždy dodržiavajte sukne s lemom nad kolenami, pretože to vytvára dostatočnú medzeru medzi hornou časťou vysokých gumákov a spodnou časťou sukne. Tvar sukne je oveľa otvorenejší na výber, pretože ide takmer všetko. Skatetrové sukne vytvárajú honosný, trendy a zábavu milujúci vzhľad, zatiaľ čo sukňa línie A s mohutným svetrom vytvára oveľa elegantnejší a sofistikovanejší vzhľad.

A nezabudnite na sezónnosť. Sukne a gumáky sa nemusia obmedzovať len na letné mesiace. Rozhodnite sa pre hrubé menčestrové sukne a tmavé, hladké pančuchové nohavice pre trendový zimný vzhľad a na jar a leto vyskúšajte splývavé bavlnené sukne alebo svetlý denim.

Zdroj foto: Richard Semik / Shutterstock.com

Chod hore