10 skvelých trikov ako docieliť aby vás vaše obľúbene topánky viac netlačili

Nezáleží na tom, či ste muž alebo žena, keď je čas na nové topánky, vždy pri tom trpia práve vaše nohy. My vám prinášame niekoľko spôsobov, ako sa tejto tortúre vyhnúť.

  1. Klasické náplasti

Tento spôsob je bežný ale veľmi dobrý a osvedčený. Stačí mať k dispozícii staré dobré náplasti. Tie zabránia otieraniu, zmiernia tlak a možnosť vzniku pľuzgierov, obzvlášť ak mate obuté topánky na vysokom podpätku. Uistite sa, že použite väčší kus náplasti ako je problémové miesto na topánke aby ste mali istotu, že sa náplasť nebude hýbať.

  1. Telový púder

Telový púder dokáže zmierniť tlak a bolesť ktoré pociťujete pri nosení nových topánok. Posypte si nohy trochou púdru a taktiež jemne ho aplikujte aj do topánky. Ak nebudete mať ponožky, uistite sa, že nemáte mokré alebo vlhké nohy.

  1. Ponožky a teplo

Dajte si ponožky na nohy, obujte si topánky ktoré chcete prispôsobiť. Tak ak už mate plnené tieto dva kroky, vezmite si fén, zapnite ho na namierte na rizikové oblasti. Keď sa topánky nahrejú, skúste v nich chodiť až do momentu, kým úplne nevychladnú. Je však potrebne podotknúť, že tento spôsob nie je účinný pri všetkých materiáloch ale len pri prírodných, napr. ako je koža.

  1. Dezodorant

Okraj topánky, päta a špička sú najčastejšie postihnuté miesta. Aby ste obmedzili tieto postihnutia, naneste si na nohu na citlivé miesta dezodorant.

  1. Silikónové vložky

Tie sú dostupné v každej obuvi alebo prípade niektoré lekárne ich tiež ponúkajú. Je možné ich dostať v rôznych tvaroch a veľkostiach, takže už len si vybrať také ako potrebujete.

  1. Ľad

Naplňte vrecúško s vodou, vložte do topánky a tu dajte do mrazničky na noc. Tým, že sa voda zmenila na ľad vám to trochu roztiahlo topánku.

  1. Alkohol a papier

Aplikujte do topánky alkohol tak aby bola mokrá, následne na to do nej vložte čo najviac papiera, resp. podľa toho, ako veľmi ju chcete roztiahnuť. Nechajte to tak cez noc a ráno vyberte papier, obujte si topánku aby sa prispôsobila vašej nohe.

  1. Zvlhčujúci krém

Tento spôsob je možne použiť na čisto kožených topánkach. Umiestnite trochu krému do vnútra topánky. Obzvlášť sa zamerajte na špičku a pätu. Krém trochu zmäkčí topánku a na druhý deň, keď ju budete mať obutú sa vytvaruje podľa vašej nohy.

  1. Zemiak

Tento trik je možné použiť pri nových teniskách alebo tramkách.  Vložte  čistý zemiak na noc do topánky. Zvyčajne nezanecháva žiaden pach ale pre istotu ho do niečoho zabaľte aby ste sa tomu vyhli.

  1. Miestny obuvník

Toto môže byť pre vás najspoľahlivejší spôsob. Väčšina z nich má totižto to správne vybavenie na to, aby vám pomohli s vaším problémom. Vedia ako prispôsobiť topánky na konkrétnu nohu aby pri chôdzi už nespôsobovali utrpenie.

zdroj: brightside.me

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “10 skvelých trikov ako docieliť aby vás vaše obľúbene topánky viac netlačili”