Využite výhody svojej zimnej záhrady so správnou tieniacou technikou

V priebehu jarnej sezóny a najmä počas leta sa pergola na záhrade stáva luxusom a v posledných rokoch aj dokonalou alternatívou k dovolenke v exotike. S dobre zvolenou pergolou si však krásu a príjemné, aj keď možno chladnejšie, prostredie prírody môžete užívať aj v zime. Bioklimatické pergoly s pevnými konštrukciami z odolného kovu vám vytvoria na takýto relax optimálne podmienky po celý rok.

Pokračujte v čítaní a zistíte, ako si môžete užívať vašu záhradu v zime s touto špičkovou exteriérovou tieniacou technikou.

Primárne je blokovanie vetra, dažďa a snehu

Keď mrazivé teploty premenia aj ten najmenší vánok na ostrý a pálivý mráz, je prvoradým hľadiskom každej vonkajšej obytnej stavby pripravenej na zimu, ochrana pred štipľavým vetrom, studeným dažďom alebo ťažkým mokrým snehom. Kvalitná pergola takouto exteriérovou „stavbou“ je a poskytuje vám aj pri tom najhoršom počasí prístrešie a ochranu. Závisí od modelu, do ktorého investujete. Moderné pergoly od PROFIROL však vo všeobecnosti ponúkajú svojím majiteľom ten najvyšší komfort bezpečia a pohodlia pri pobyte na terase alebo záhrade. A pokiaľ si vyberiete model s bočným prekrytím, prípadne si svoju aktuálnu pergolu takouto tieniacou technikou vybavíte, ani počas chladnej zimy vám nebude vonku nepríjemne.

Aj v zime tak môžete vďaka pergole využiť priestor záhrady na relax, čítanie, trávenie voľných chvíľ s rodinou či priateľmi alebo občerstvenie.

Prispôsobí sa akémukoľvek priestoru

Pokiaľ je využitie vonkajšieho priestoru po celý rok vašou prioritou a nechcete byť v zime obmedzený na uzavreté priestory bytu či domu. S pevnou markízou alebo pergolou problém jednoducho vyriešite. Ďalšou výhodou je, že pri montáži bioklimatickej pergoly alebo pevnej markízy nie je potrebné vykonávať žiadne práce, čím sa maximálne zvýši komfort všetkých užívateľov. Inštaláciou tejto tieniacej techniky do exteriéru sa vytvorí priestor chránený pred vetrom a dažďom a ak sa do tohto priestoru umiestni ohrievač, stoličky a stôl, bude to malý kúsok raja, z ktorého sa nebudete chcieť pohnúť, ani keď je chladnejšie.

Nakoniec nezabudnite, že tento druh tieniacej techniky sa dá prispôsobiť prakticky akémukoľvek typu priestoru, takže o relaxe na čerstvom vzduchu, v momente, kedy vám to vyhovuje, už nemusíte len snívať.

Zdroj obrázkov:

  1. MATHILDE.LR/Shutterstock.com
  2. You Touch Pix of EuToch/Shutterstock.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Využite výhody svojej zimnej záhrady so správnou tieniacou technikou”