Ako ušetriť na kúpeľni a neprísť o svoje pohodlie?

Kúpeľňa je jedným z miest, ktorým v domácnosti musíme venovať pozornosť. Základom úspechu je zvoliť kvalitné vybavenie, ktoré nám umožní, aby sme sa cítili naozaj doma a mohli si užívať príjemný komfort. Ako však dosiahnuť maximálne pohodlie a nezruinovať pritom svoj rozpočet? Stavte na vyvážené sprchové sety.

Prečo je sprchový set dobrá voľba?

Sprchový set je vyváženou súhrou ručnej a hlavovej sprchy, ktoré ovládate pomocou sprchovej batérie. Súčasťou súpravy býva aj hadica na ručnú sprchu, sprchová tyč s pojazdným držiakom a v prípade podomietkových variantov tiež podomietkové inštalačné teleso. V zjednodušenej verzii sa môže jednať „len“ o spojenie ručnej sprchy (+ sprchová hadica, držiak či sprchová tyč) a sprchovej batérie pre jeden spotrebič. Hlavnou výhodou sprchového setu je vzájomná estetická aj funkčná kompatibilita. Máte teda šancu dosiahnuť maximálny výkon pri minimalizovaných nákladoch. Úspora je aj časová, odpadá totiž dlhé vyhľadávanie vhodných spotrebičov.

Kúzlo mnohých prúdov

Sprchovanie má nielen očistnú funkciu, ale vďaka možnosti výberu medzi rôznymi druhmi prúdu môže poskytnúť aj relaxačné uvoľnenie alebo naopak aktívne prebudenie. Intenzívne prúdy vám dôkladne premasírujú stuhnuté či natiahnuté svaly, podporia krvný obeh alebo zaktivujú potrebné nervové spoje. Jemné prúdy sa sústredia na citlivú hĺbkovú masáž a celkové uvoľnenie. Kombinované prúdy slúžia k efektívnej očiste, medzi ktorú patrí aj ľahké vymytie šampónu z vlasov. Aby ste si prúdy náležite vychutnali, treba pri výbere sprchy či sprchového setu prihliadnuť aj na to, akým spôsobom medzi nimi prepínate. U niektorých sprchových setov môžete prúdy dokonca ovládať prostredníctvom sprchovej batérie.

Sprchové batérie s intuitívnym ovládaním

Srdcom sprchového setu sú sprchové batérie. Môžete vyberať medzi kohútikovými, pákovými alebo termostatickými. Najzaujímavejším variantom sú termostatické sprchové batérie, ktoré ponúkajú bezpečné intuitívne ovládanie. Požadovanú teplotu nastavíte pomocou otočnej rukoväte/gombíka, teplotu a intenzitu prúdu vody potom ovládate pomocou druhej rukoväte/gombíka. Vyššiu bezpečnosť termostatických batérií zaručuje bezpečnostná poistka, ktorú treba „manuálne“ uvoľniť pri nastavovaní teplôt nad určitú hodnotu (obvykle nad 38 °C). Existujú aj tlačidlové varianty termostatickej sprchovej batérie, kedy niektoré ponúkajú spustenie oboch spotrebičov naraz.

Čo ešte vyžadovať od sprchovej batérie?

Moderné sprchové batérie toho ponúkajú oveľa viac. Obvykle zaujmú zaujímavým vizuálnym spracovaním, ale aj ergonomickou premyslenosťou a najmä spoľahlivosťou. Mnohé z nich sú vybavené technológiou proti obareniu, ktorá spočíva v tom, že povrchy nikdy nie sú príliš horúce. Veľa sprchových batérií je ošetrených špeciálnou povrchovou úpravou, ktorá zvyšuje ich chemickú i mechanickú odolnosť a zároveň sťažuje usadzovanie nečistôt, zasychanie vody a tvorbu vodného kameňa či množenie baktérií. Ak zvolíte pákový variant sprchovej batérie, uistite sa, že je vybavená keramickou kartušou. Jedine tak máte šancu na hladké a citlivé ovládanie.

 

Zdroj foto:  Shutterstock.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Ako ušetriť na kúpeľni a neprísť o svoje pohodlie?”