Vykurovacie fólie šetria priestor, čas i vašu peňaženku

Elektrické podlahové vykurovanie fóliami patrí medzi efektívne moderné technológie, vďaka ktorým získate u vás doma komfortné teplo do pár minút  a navyše pri výrazne nižšej vstupnej investícii ako v prípade teplovodného podlahového kúrenia. 

 

Napriek tomu, že majú hrúbku len necelých 0,5 mm, dokážu vytvoriť príjemné teplo v domácnosti. Značka Heat Decor má v ponuke 3 typy vykurovacích fólií v závislosti od druhu podlahy či spôsobu inštalácie. Vykurovaciu fóliu tvorí ultratenká vrstva uhlíka vytlačená na PET fólii. Uhlíková pasta je zdrojom dlhovlnného infračerveného žiarenia, ktoré vzniká vďaka prechodu elektrického prúdu. Od špecificky namiešanej uhlíkovej pasty závisí aj výkon vykurovacej fólie. 

Vďaka fóliám máte voľnú ruku pri výbere podlahy

 

Podlahové vykurovanie infrafóliami nie je vidieť, tak vám neovplyvňuje dizajn vášho domova. Pri návrhu podlahovej krytiny teda máte vysokú flexibilitu. Tento typ kúrenia je možné inštalovať takmer pod akýkoľvek druh podlahy. Značka Heat Decor ponúka tri rôzne typy vykurovacích fólií. Séria-HD-G s hrúbkou len 0,338 mm je určená na inštaláciu pod plávajúce podlahy. HD-EPL predstavuje produkt so zosilnenou konštrukciou, primárne určený na inštaláciu pod poter. Najvyššia rada vykurovacia fólia HD-PRO je s ochranou proti mechanickému poškodeniu po oboch stranách, je vhodná pod vinylové, drevené a kompozitné SPC krytiny, ako aj na inštaláciu pod poter.

 

Výhody vykurovacích fólií

 

Vykurovacie fólie sú vhodným riešením pre novostavby, staršie domy či byty i rekreačné nehnuteľnosti. Tento spôsob vykurovania má viacero výhod: 


  • Bezúdržbovosť – v systéme vykurovania nie sú súčiastky, ktoré by sa pokazili, preto nie je nutný pravidelný servis a revízie ako pri iných typoch kúrenia. Na ovládanie nepotrebujete technickú miestnosť, teda šetríte m2
  • Nízka stavebná výška – vykurovací systém infrafólií potrebuje pod plávajucou podlahou len 7 mm a 2 mm pod poterom. 
  • Presnejšia a rýchlejšia regulácia ako pri teplovodnom kúrení – pri zapnutí alebo zmenách v nastavení reagujú vykurovacie fólie do niekoľkých minút. 
  • Dlhá životnosť a záruka  – infrafólie majú životnosť viac ako 50 rokov a záruku 30 rokov. 
  • Nulové emisie  – vykurovacie fólie neprodukujú žiadne emisie. Ide o vykurovací systém šetrný k životnému prostrediu. 
  • Ovládanie termostatom cez aplikáciu v mobile  – vykurovanie môžete nastaviť cez aplikáciu kdekoľvek sa nachádzate. 
  • Rýchla a jednoduchá inštalácia – pri montáži elektrického podlahového vykurovania fóliami nemusíte robiť zložité stavebné úpravy. Celá inštalácia je hotová za niekoľko hodín. 

Vykurovanie je možné inštalovať postupne po miestnostiach, takže sa z domu nemusíte sťahovať – nábytok stačí presunúť do ďalšej izby. Realizácia elektrického podlahového vykurovania je trikrát lacnejšia ako pri teplovodnom podlahovom kúrení. Keď sa rozhodnete pre elektrické podlahové vykurovanie infrafóliami, investujete do úspory finančných prostriedkov, energie i efektivity.  

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Vykurovacie fólie šetria priestor, čas i vašu peňaženku”