Jedinečný recept na plné mäsové pirohy, ktoré si na prvý pohľad zamilujete

Pirohy, alebo kórejské parené knedličky sú neuveriteľne výdatné a chutné jedlo. Je škoda, že tento recept nie je veľmi známy, pretože tieto pirohy sú mimoriadne šťavnaté a lahodné!

Do vašej pozornosti ponúkame skvelý recept, ktorý sa mierne odlišuje od pôvodného receptu kórejskej národnej kuchyne, ale tento variant nie je o nič horší!

как приготовить пигоди по корейски

Ingrediencie na cesto:

  • 800g hladkej múky
  • 300ml mlieka
  • 100ml vody
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 9g sušeného droždia

Ingrediencie na plnku:

  • 1kg mletého mäsa (najlepšie použiť zmes kombináciu bravčového a hovädzieho mäsa)
  • 150g reďkvičiek
  • 150g cibule
  • 300g bielej kapusty
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky mletého koriandra
  • 2 strúčiky cesnaku

Ingrediencie na omáčku:

  • 50ml sójovej omáčky
  • 1 lyžička octu
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia

Príprava:

Mlieko si zľahka zohrejte, potom do neho pridajte cukor, droždie a všetko dobre premiešajte. Keď kvasnice začnú pracovať, pridajte teplú vodu a soľ. как приготовить пигоди по корейски

K tejto zmesi pridajte múku a vymieste si cesto.

 как приготовить пигоди по корейски

Nechajte cesto odstáť, aby nabralo na objeme, po nejakom čase ho pomieste rukou a dajte opäť kysnúť. Tento postup zopakujte 2x, potom ho položte na dosku a vymieste ho dohladka.

 как приготовить пигоди по корейски

Na prípravu náplne môžete použiť mleté mäso alebo normálne mäso narezané na malé kúsky. Reďkvičku si nastrúhajte na strúhadle, cibuľu, kapustu a cesnak nakrájajte najemno. Pridajte korenie a všetko premiešajte.

 как приготовить пигоди по корейски

Cesto vyvaľkajte a vytvarujte do tvaru salámy, ktorú rozdelíte na 20 rovnakých dielov. Každý dielik vyvaľkajte do okrúhleho koláča a do stredu vložte malé množstvo plnky.

 как приготовить пигоди пошаговый рецепт

Cesto najskôr spojte v strede a pokračujte až ku okrajom.

как приготовить пигоди пошаговый рецепт

Pirohy vložte do paráčika potretého rastlinným olejom. Pripravujte 40 minút po tom, ako voda v hrnci začne vrieť.как приготовить пигоди в пароварке

Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte a podávajte s touto parenou pochúťkou.

как приготовить пигоди в пароварке

Pripravte si tento ázijsky pokrm ešte dnes a vaša rodina si ho určite zamiluje!

zdroj: takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Jedinečný recept na plné mäsové pirohy, ktoré si na prvý pohľad zamilujete”