Zabudnite na kupované medovníky. Toto je super recept na lahodný ruský medovník, po ktorom sa len tak zapráši

Oslaďte si deň neuveriteľne chutným tradičným ruským medovníkom. Jeho chuť sa rozplýva na jazyku a nebudete ho mať nikdy dosť. Je úplne úžasný v kombinácii s kávou alebo čajom. Príprava je jednoduchá a zvládne ju úplne každý! Uvidíte, že na tejto dobrote si pochutí celá rodina.

ingrediencie

– 3 vajcia
– 190 g masla
– 3 lyžice medu
– 1 hrnček cukru
– 2 lyžičky sódy bikarbóny
– Hladká múka podľa potreby

náplň

– 2 hrnčeky cukru
– 1, 5 l kyslej smotany

postup

  1. Pripravte si vodný kúpeľ a v ňom vyšľahajte vajcia s cukrom do hladkej peny.

2) Maslo s medom si rozpustíme v menšom hrnci. Tenkým prúdom prilievame hmotu z masla a medu do peny, ktorú sme vyšľahali z vajec a cukru. Potom pridáme jedlú sódu. Odstavíme z plameňa a do ešte teplej zmesi pridávame hladkú múku. Múky pridávame toľko, aby sme docielili mäkkého cesta, s ktorým sa jednoducho pracuje. Rozdelíme ho potom na 4 časti.

3) Pripravíme si plech na pečenie, ale nevykladáme ho papierom na pečenie. Na papieri si vyvaľkáme cesto, ktoré preložíme aj s papierom na plech a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Cesto zapečte len krátko. Kraje upečeného cesta môžeme začistiť a odrezky rozdrviť. Môžeme je potom ešte použiť navrch.

4) Rovnakým spôsobom upečte aj ostatné pláty.

5) Z kyslej smotany a cukru si zatiaľ vymiešame jednotnú hmotu, ktorú potom budeme vrstviť medzi jednotlivé pláty cesta.

6) Potrieme všetky upečené pláty a takto navrstvené medové rezy odložíme do chladničky. Pokiaľ možno na celú noc. Ak prejdú dostatočným chladom, sú krásne vláčne a nevysušené.

Zdieľajte tento báječný recept na tradičné ruský medovník aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Zabudnite na kupované medovníky. Toto je super recept na lahodný ruský medovník, po ktorom sa len tak zapráši”